Ingezonden persbericht


|Datum | |
| |16 april 2009                                                             |
| |                                                                          |
Op Ketelveld in Haagse wijk Laakkwartier
Opening 50e Richard Krajicek Playground

Minister Eberhard van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie, burgemeester Jozias van Aartsen en Richard Krajicek verrichten op woensdag 22 april a.s. om 14.30 uur de officiële opening van de 50e Richard Krajicek Playground. De opening van de openbare sportplek op het Ketelveld in de Haagse wijk Laakkwartier wordt omlijst met een feestelijk programma.

Het programma begint om 13.30 uur met een presentatie van prof. dr. Paul Verweel. Hij is hoogleraar Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. De Richard Krajicek Foundation financiert Verweels onderzoek naar de maatschappelijke betekenis van sport. Al vanaf 13.00 uur zijn er voetbalwedstrijden van tien- tot twaalfjarigen voor één van de voorronden om de Danone Nations Cup. Alle voorronden hebben plaats op de Richard Krajicek Playgrounds in het land. De nationale finale is op 13 juni in het stadion van ADO Den Haag. De winnaar hiervan gaat naar het WK in Brazilië waar veertig landenteams strijden om de wereldbeker.

Een Richard Krajicek Playground is een plaats waar jeugd in een sociaal veilige situatie kan sporten. De playgrounds liggen in wijken waar de mogelijkheden voor de jeugd om te sporten beperkt zijn. Om de sportieve activiteiten voor jongeren in die wijken te stimuleren en te realiseren richtte Richard Krajicek in 1997 zijn foundation op.

In plaats van de door de gemeente Den Haag voorgestelde huldiging voor het winnen van Wimbledon in 1996, gaf Richard liever een sportclinic in het Regentessekwartier. Hiermee gaf hij de jeugd in deze wijk, waar normaal gesproken weinig sportieve mogelijkheden waren, de kans eens sportief bezig te zijn. Geraakt door het plezier dat hij de kinderen hiermee bracht, ontstond het idee om in deze wijk aan de Hondiusstraat de eerste RKF playground te verwezenlijken. Na de succesvolle aanleg in 1998, zijn er in de loop der jaren meerdere multifunctionele speelvelden in het gehele land aangelegd.

Een Richard Krajicek Playground biedt sportieve activiteiten aan en staat onder toezicht van sportleraren. Jongeren krijgen de gelegenheid behulpzaam te zijn bij het begeleiden. Hebben zij aanleg en interesse dan kunnen zij met een Scholarship van de Richard Krajicek Foundation een opleiding volgen voor het begeleiden van sportactiviteiten . Hierdoor kunnen jongeren, die ooit deelnamen aan activiteiten op de Richard Krajicek Playground, daar later als officieel sportleider optreden.


---

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Richard Krajicek Foundation, Mariëlle Arendse bereikbaar op 06- 134 188 19 of 070 - 338 74 45. E-mail: marielle@krajicek.nl. Gemeente Den Haag, Frans Leermakers, bereikbaar op 06 - 551 83 63 70 of 070 - 353 26 74 E-mail: j.f.leermakers@ocw.denhaag.nl

Van 13.15 uur tot 13.45 uur is Richard Krajicek beschikbaar voor medewerkers van de media gelegenheid om vragen te beantwoorden . -----------------------


---- --