Ingezonden persbericht


Persbericht

Expositie Antje Postma bij de Kruidhof

Het werk van Antje Postma, kunstenaar van de Blauwe Roek uit Drachten is aankomend seizoen te bewonderen bij Botanische Tuin de Kruidhof in Buitenpost. De expositie met als thema 'Gif en Giften' is vanaf 22 april te bekijken.

De naam van de tentoonstelling 'Gif en Giften' benadrukt het feit dat het gif wat planten kunnen geven gebruikt kan worden voor onder andere medicijnen en zalfjes. Zo wordt het gif een gift. Dit thema heeft Antje Postma benaderd door zowel het kleurgebruik als de vorm toe te spitsen op het gif. Interessant om te zien is dat de authenciteit van Antje door haar materiaalkeuze, afwijkende formaten en de uitwerking van het thema 'Gif en Giften' nog sterker naar voren komt als voorheen.

Haar expositie duurt van 22 april t/m einde seizoen. Botanische Tuin De Kruidhof te Buitenpost vindt u aan de Schoolstraat 29B en is geopend vanaf 3 april.

Over Antje Postma

Antje Postma heeft een bijzondere stijl van schilderen. Ze is begonnen met gesloten figuren die in een ruimte dwaalden. Later werden de figuren geintergreerd in een geheel met openingen naar buiten toe. De kleurkeuze van Antje is altijd beperkt gebleven. Antje Postma laat in deze expositie zowel recent werk als werk van vroeger zien.

De Blauwe Roek

Antje Postma is werkzaam bij Atelier & Kunstuitleen de Blauwe Roek aan het Museumplein 6 in Drachten. De Blauwe Roek maakt deel uit van Talant en wil met de schilderijen, objecten en projecten de integratie van mensen met een beperking in de samenleving bevorderen. De Blauwe Roek is elke werkdag geopend van 09.00-16.00 uur. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.deblauweroek.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------Noot voor de redactie (