Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
17 april 2009
|                                                                              |
Capelle matcht vrijwilligers en bedrijven op 'De Beursvloer'

Op 22 april ontmoeten vrijwilligersorganisaties en bedrijven elkaar op de eerste Capelse Beursvloer om 'zaken' te doen. De vrijwilligersorganisaties kunnen hulp vragen aan bedrijven die dat gratis aanbieden. Burgemeester Joke van Doorne en wethouder Micle Jaliens geven om 17.00 uur het startsein voor de handel door op de gong te slaan.

De Beursvloer en sociaal ondernemerschap

Met de organisatie van de Beursvloer wil de gemeente een positieve impuls geven aan het sociaal ondernemerschap en de vrijwilligersorganisaties extra ondersteunen. Voorafgaand aan de beursvloer konden vrijwilligersorganisaties vragen aanmelden naar menskracht/handwerk, Netwerk/denkwerk, materiaal of IT/ digitaal ontwerp.

Welke bedrijven doen mee?

Organisaties en bedrijven die mee handelen hebben zich vooraf aangemeld. Het gaat onder meer om een hoveniersbedrijf, een reclamebureau, een klussenbedrijf, een zakelijke dienstverlener een ICT-bedrijf en de gemeente. Hierdoor kunnen er zeker matches met vrijwilligersorganisaties ontstaan. Voorbeelden van aanvragen zijn: reparatie van een speeltuin, vernieuwen van plantenbakken, hulp bij het opzetten van een website, ondersteuning bij het ontwerpen van een folder, iemand die een debat kan leiden, betere computers en een foto- of videoreportage maken. Naast de gemeente zijn ook De Vrijwilligerswinkel en Bureau De Laat betrokken bij de organisatie van de Beursvloer.