Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 20 april 2009
Nummer: 15

Debat in Vathorst voor jong en oud!

22 april 2009

Het debat met het thema 'Misverstanden?!? Jong en oud in Vathorst' wordt door verschillende jongeren uit Vathorst samen met Plek Zat georganiseerd. Mourad is één van de jongeren die het initiatief heeft genomen om het debat te organiseren.

Na een aantal gesprekken met buurtbewoners kwam naar voren dat Vathorst vooral een leuke en rustige buurt is. Toch waren er ook andere geluiden. Tussen jongeren en ouderen in de buurt blijken er soms misverstanden te zijn over elkaars leef- en denkwereld. Een voorbeeld is dat jongeren zich niet altijd serieus genomen voelen door ouderen en ouderen jongeren vaak roekeloos vinden. Maar is dit wel echt zo?

Het debat heeft als doel om jongeren en ouderen bij elkaar te brengen en samen te debatteren over verschillende thema's die zowel voor jongeren als ouderen in Vathorst belangrijk zijn. Op deze manier kunnen jongeren en ouderen vertellen hoe zij over bepaalde zaken denken, waarom ze zo denken en begrip krijgen voor elkaars opvattingen. De beste spreker wordt bovendien beloond met een mooie prijs!

Plek Zat is een initiatief van de gemeente Amersfoort en maakt onderdeel uit van Amersfoort Jong. Plek Zat is bedoeld om alle buurtbewoners uit Vathorst de mogelijkheid te geven om in hun buurt activiteiten en initiatieven te bedenken en uit te voeren waardoor de buurt nog leuker wordt om te wonen.

Naast een leerzame en interessante avond, is het een gezellige avond met hapjes en drankjes en te gekke optredens van cabaretier Salaheddine (o.a. bekend van Ab & Sal) en Lange Frans en Baas B. Ook zal de wethouder Jeugd van Amersfoort, dhr. Gert Boeve, aanwezig zijn. Het debat vindt plaats in De Kamers, Wezeperberg 1 in Amersfoort en start om 18.30 uur.

Kortom: een avond die je niet wilt missen.

Stuur een mail naar debat@plekzat.info om je aan te melden. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij! Voor meer informatie kun je terecht op www.plekzat.info.

Noot voor redactie,