Gemeente Dalfsen

Verkeersoudersbijeenkomst - Victor veilig

20-04-2009

Bijeenkomst verkeersouders in het gemeentehuis van Dalfsen op 22 april a.s.

Dalfsen- De gemeente Dalfsen en Veilig Verkeer Nederland organiseren op woensdagavond 22 april om 19.30 uur een verkeersoudersbijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis in Dalfsen. Op deze bijeenkomst zijn ook een aantal basisscholen aanwezig, die een `Victor veilig pop' in ontvangst nemen. Een groot aantal basisscholen heeft behoefte aan een eigen pop. Dit blijkt uit een inventarisatie onder de basisscholen in Dalfsen, uitgevoerd door de verkeersoudercoördinator. Op dit moment maken basisscholen in de gemeente Dalfsen gebruik van `Victor veilig' door middel van roulatie.

Veel verkeersouders hebben aangegeven dat een `Victor veilig pop' in de praktijk goed functioneert. Victor Veilig is een veiligheidsproduct dat in de schoolomgeving kan worden ingezet om weggebruikers te attenderen op de aanwezigheid van (spelende) kinderen in de buurt van basisscholen.

Een goed netwerk van verkeersouders

De gemeente Dalfsen heeft een goed netwerk van verkeersouders. Deze verkeersouders vervullen een coördinerende rol binnen de basisschool en onderhouden contacten met de schoolleiding, ouderraad,individuele ouders en gemeentelijke instellingen. Zij hebben een belangrijke taak bij het signaleren van verkeersonveilige situaties en het vergroten van de betrokkenheid van ouders bij het verkeersonderwijs en de verkeersopvoeding thuis. Door de inzet van verkeersouders zal de veiligheid (voor kinderen) zondermeer worden vergroot.