TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 20-04-2009

Televisie
60 JAAR SAMEN TEGEN KANKER
Woensdag 22 april
Nederland 1 - 21.25 uur

IVO NIEHE PRESENTEERT JUBILEUMUITZENDING KWF

Ivo Niehe presenteert op woensdag 22 april het programma 60 JAAR SAMEN TEGEN KANKER ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van KWF Kankerbestrijding. De uitzending laat onder meer de enorme vooruitgang zien die in 60 jaar bereikt is met als gevolg een verdubbeling van de kans op genezing bij de diagnose kanker. Zal die positieve ontwikkeling in hetzelfde tempo doorgaan? Wordt kanker ooit echt een chronische ziekte?

Voor dit jubileumjaar heeft KWF Kankerbestrijding zich ten doel gesteld om 60.000 nieuwe donateurs te werven. Presentator Ivo Niehe gaat het eerste deel van die 'uitdaging' aan en zal tijdens de uitzending proberen eenderde van dat streefgetal binnen te halen. Maar hij beseft terdege: op één avond 20.000 donateurs registreren valt onder de noemer 'het onmogelijke mogelijk' maken. Niehe: 'Maar datzelfde hebben de artsen en onderzoekers de afgelopen decennia ook gedaan. Ook zij leken te staan voor een 'onmogelijke taak'.

Het programma komt vanuit de Koepelkerk in Amsterdam en bevat portretten van artsen en patiënten. Bekende persoonlijkheden vertellen over hoe zij rechtstreeks of indirect met kanker geconfronteerd werden. Onder hen Wendy van Dijk, André Rieu, Dennis van der Geest, Winston Gerschtanowitz en Guus Meeuwis. Maar ook zien we hoe in heel Nederland acties op touw worden gezet om het werk van KWF Kankerbestrijding te ondersteunen. In de sfeer van wat 'onmogelijk' geacht is, zijn er eenmalige gezamenlijke optredens van onder anderen Angela Groothuizen en Jeroen van der Boom onder begeleiding van Cor Bakker. Daarnaast zingt Yes-R een speciaal nummer.

Later op de avond zijn er twee extra, korte live programma's vanuit het callcenter. Daar worden de resultaten van de jubileumuitzending bekend gemaakt.




TROS