Efteling Radio brengt ANP.Kids-nieuws

21/04/2009 08:37

ANP

Nieuwsuitzendingen voor kinderen exclusief te beluisteren via www.efteling.com

Vanaf 22 april verzorgt het ANP een speciaal kinderjournaal op Efteling Radio. Het kindernieuws is dagelijks te beluisteren om 16.00 uur en om 17.00 uur via www.efteling.com. In deze nieuwsuitzendingen wordt op een voor jonge kinderen begrijpelijke manier aandacht besteed aan de actualiteit van de dag.

"We willen onze sprookjeswereld steeds meer buiten de poorten van het park brengen", aldus Olaf Vugts, directeur Imagineering van de Efteling. "De afgelopen jaren hebben we diverse televisieseries en -programma's geproduceerd, zoals Sprookjesboom, Sprookjes en TiTaTovenaar. Als aanvulling hierop hebben we halverwege vorig jaar Efteling Radio geïntroduceerd. We willen kinderen laten luisteren naar mooie, boeiende dingen waar bezieling uit spreekt. Ze moeten de Wondere Wereld van de Efteling ook beleven via de radio! Maar, zoals past bij een radiozender, wilden we ook actualiteit brengen. Een nieuwsrubriek zien we als een goede aanvulling op de programmering. Met wie kunnen we dat beter doen dan met het ANP, dé nieuwsleverancier van Nederland!"

Volgens Johan Groeneveld, chef ANP Producties, past het Kids-bulletin prima in het aanbod van de ANP-radionieuwsdienst. "Eind 2007 hebben we het standaard radiobulletin ingeruild voor een serie speciale formats voor verschillende doelgroepen. Zo maken we nieuwsbulletins op maat voor bijvoorbeeld carrièremakers en jongeren: ANP.Biz en ANP.Flash. Kinderen staan als doelgroep al een tijdje op ons verlanglijstje. Erg leuk dat de Efteling nu ons Kids-bulletin gaat uitzenden."

Over de aanpak van het Kids-nieuws zegt Johan Groeneveld: "We proberen de kinderen zo aan te spreken dat ze het nieuws interessant vinden en dat ze het begrijpen. We besteden in eenvoudige taal aandacht aan de belangrijkste nieuwsitems, maar daarnaast gaan we natuurlijk ook op zoek naar typische kinderonderwerpen zoals bijvoorbeeld dierennieuws. We zijn overigens nog druk aan het stoeien met de vorm. De uitdaging komt hierop neer: hoe leg je de financiële crisis uit aan een kind?"

Over Efteling Radio

Efteling Radio zendt dagelijks tussen 7 uur 's morgens en 7 uur 's avonds vrolijke muziek, spelletjes, sprookjes en interviews met bezoekers en bewoners van de Wereld vol Wonderen uit.

Over ANP Producties

ANP Producties levert 24 uur per dag 7 dagen per week radionieuws aan tal van commerciële radiostations. Elk heel en half uur verzorgt het ANP vanuit de studio's in Rijswijk radiobulletins met het laatste nieuws, in verschillende formats voor verschillende doelgroepen. Bij breaking nieuws zijn er ook extra uitzendingen.





http://www.efteling.com


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (