Imtech NV

Published: 07:30 22.04.2009 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech: nieuwe order voor energiezuinige technologie aan boord van nieuw cruiseschip

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft van de Duitse Meyer Werft in Papenburg opdracht ontvangen voor de energiezuinige klimaattechnologie aan boord van een cruiseschip uit de Solstice-klasse. Dit nieuw te bouwen cruiseschip zal in de herfst van 2012 aan de eigenaar, de rederij Celebrity Cruises, worden overgedragen.

De opdracht vormt het vijfde cruiseschip uit de Solstice-klasse waarbij Imtech betrokken is. De totale orderomvang voor deze vijf schepen bedraagt ruim 50 miljoen euro. Schepen uit deze klasse hebben een gemiddelde lengte van circa 315 meter, zijn ongeveer 37 meter breed, beschikken over een passagierscapaciteit van rond de 2.850 passagiers en varen met een maximumsnelheid van 24 knopen.

25% minder energie
Imtech (Imtech Marine Group, de Duitse business unit Imtech Schiffbau-/Dockbautechnik) zal het schip voorzien van energiezuinige warmte- en klimaattechnologie (HVAC, Heating Ventilation & Air Conditioning). Toepassing van speciale technologie - onder meer intelligente meet- en regeltechniek, consequent gebruik van decentrale energievoorzieningen en speciale Imtech-technologie (waaronder hightech koel-, inductie- en cabineunits, alsmede speciale energiezuinige verbindingssystemen) maken het mogelijk om het energieverbruik met circa 25% te verminderen. Daarnaast zijn de Imtech-oplossingen onderhoudsarm en gewichtsbesparend.

Sterke positie in de markt van cruiseschepen
Imtech is in Europa één van de sterkste technologiespelers aan boord van cruiseschepen. Hierbij staan duurzaamheid en energiebesparing voorop. Vanaf het begin van de ontwikkeling van de Solstice-klasse heeft Imtech een prominente rol vervuld en is op alle cruiseschepen uit deze klasse actief geweest. Het eerste schip, de 'Celebrity Solstice' werd in maart 2009 door het toonaangevende HANSA International Maritime Journal uitgeroepen tot 'schip van het jaar 2008'. Recent werd het tweede schip uit de Solstice-klasse, de 'Solstice Equinox' aan eigenaar Celebrity Cruises overgedragen en ook aan boord van het derde en vierde schip speelde de technologie van Imtech een belangrijke rol. Imtech werkt op dit moment op de Meyer Werft in Papenburg nog aan bij twee andere nieuwe cruiseschepen met een lengte tot bijna 350 meter, die in 2011 en 2012 worden opgeleverd. In het recente verleden was Imtech ook betrokken bij diverse cruiseschepen op de Italiaanse werf Fincantieri en de Franse werf Chantiers de l'Atlantique.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie
Media:
Analisten & beleggers:
Pieter Koenders
Manager Corporate Communications
T: +31 (0)6 5574 6585
E: pieter.koenders@imtech.eu www.imtech.eu
Jeroen Leenaers
Manager Investor Relations
T: +31 (0)182 543 504
E: jeroen.leenaers@imtech.eu www.imtech.eu

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met meer dan 22.500 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van circa 3,8 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten buildings, industry en infra/mobility in de Benelux, Duitsland, Oost-Europa, Scandinavië, de UK, Ierland en Spanje en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 19.500 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, milieu, water en mobiliteit. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Midkap Index. Het aandeel Imtech is tevens opgenomen in de Dow Jones STOXX 600 index.

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.eu