Ingezonden persbericht


Judith van der Hoeven (ROC Leiden) wint overtuigend de derde Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn

Na een preselectie, die in de scholen zelf plaatsvond, konden studenten niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom) tijdens de finale in een theoretische proef, drie degustatieproeven en een individuele proef hun kennis over Duitse wijn etaleren. Plaats van gebeuren was het Holiday Inn Hotel (Amsterdam), en dit op maandag 20 april. In de jury zetelden René van Heusden (Journalist), Thijs Berkers (Restaurant De Karpendonkse Hoeve en tevens winnaar van de Riesling Challenge 2008), Cees Vos (Voorzitter NGS), Berber Schmidt (winnaar Junior Sommelier Award 2008) en Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn).

De kennis van de deelnemers moest tot uiting komen in een theoretisch gedeelte, een proefgedeelte en een mondelinge test. Tijdens de mondelinge test zorgde Thijs Bekers (Restaurant De Karpendonkse Hoeve - Eindhoven) met het gerechtje "met saké gemarineerde wilde zeebaarsfilet waarbij zeewiersalade, aspergetips en specerijentips" voor een bijzonder extraatje. De deelnemers moesten na het proeven van 4 wijnen en het gerecht, hun ideale wijn-spijscombinatie verklaren.

Dit jaar was de winnares duidelijk: Judith van der Hoeven van ROC Leiden was de beste in alle onderdelen en gaat terecht naar huis met een indrukwekkende hoofdprijs: een wijnklimaatkast van Liebherr, ter waarde van 4.800 euro. Deze prijs zal officieel worden uitgereikt, door de Duitse Ambassadeur Herr Dr. Thomas Läufer en de verantwoordelijke van Liebherr, op maandag 21 september a.s. tijdens de manifestatie "Riesling & Co" in de Amsterdam ArenA. Deze Junior Sommelier Award voor Duitse wijn kreeg de gewaardeerde medewerking van Liebherr, die deze wedstrijd sponsort met een wijnklimaatkast voor de winnaar.

Meer informatie:

Informatiebureau voor Duitse Wijn
c/o Primal
Verlengde Poolseweg 34-46
4818 CL Breda
Tel.: 076-52 44 680
Fax: 076-52 45 010
info@duitsewijn.nl
www.duitsewijn.nl

Wijninformatiecentrum | Stadhoudersplantsoen 12 | Postbus 29739 | 2502 LS Den Haag T 070 370 83 47 | F 070 370 84 08 | E wic@wijninfo.nl | I www.wijninfo.nl | I-mode i.wijn.nl