Simac Techniek NV

Simac Techniek NV: Trading update eerste kwartaal 2009

Simac Techniek NV uit Veldhoven heeft het eerste kwartaal 2009 met een positief resultaat afgesloten. De omzet steeg belangrijk ten opzichte van het eerste kwartaal 2008 door de uitlevering van enkele grotere projecten. De stijging van de brutomarge was gering omdat de marge op de betreffende projecten relatief klein was. Het bedrijfsresultaat bleef stabiel ten opzichte van het eerste kwartaal 2008. De orderportefeuille daalde enigszins. De activiteiten op het gebied van ICT-infrastructuren in de Benelux ontwikkelden zich positief. Omdat een groot deel van de brutomarge bestaat uit langer lopende contracten heeft Simac op dit gebied momenteel nog relatief weinig last van de slechte economische omstandigheden. Op iets langere termijn zou dit wel een rol kunnen gaan spelen omdat vele klanten van Simac druk op de omzet en winstgevendheid ervaren.
ICT-applicaties gaven een wisselend beeld te zien. Simac Business Solutions (Retail en Zorg) presteerde het eerste kwartaal 2009 goed door de uitlevering van in 2008 afgesloten grotere projecten. De overige bedrijven op het gebied van ICT-applicaties presteerden stabiel tot licht minder ten opzichte van het eerste kwartaal 2008.
De bedrijven op het gebied van Industriële Elektronica & Automatisering hadden met uitzondering van Simac Electronics duidelijk te lijden onder de huidige economische omstandigheden. Met name Simac Masic & TSS had een uiterst moeilijk eerste kwartaal 2009. De kaspositie van Simac bleef ongewijzigd goed en geeft een stabiele basis om het voor vele bedrijven moeilijke jaar 2009 positief door te komen.

Directie Simac Techniek NV
Veldhoven, 22 april 2009


---

Noot voor de redactie (