Universiteit Nyenrode

Winnaars Best Managed Companies 2009 bekend

Rotterdam, 22 april 2009 - Deloitte heeft gisteren de 50 winnaars van het Best Managed Companies programma 2009 bekend gemaakt. In deze jaarlijkse competitie zoekt Deloitte samen met haar partners VNO-NCW, de Kamer van Koophandel, Nyenrode Business Universiteit en Management Team naar de 50 best geleide DGA bedrijven binnen het midden-en grootbedrijf van Nederland.

De winnende bedrijven scoren goed op HRM aspecten. Ondernemers zien groot belang in het ontwikkelen en behouden van talent. Zo wordt geïnvesteerd in opleiding en coaching van het `menselijk kapitaal'. Het personeelsverloop bij de winnende bedrijven ligt relatief laag. Ook tonen de ondernemers goed leiderschap. Ze zijn betrokken, enthousiast en hebben een duidelijke strategische visie over de toekomst van de organisatie. Bedrijven scoren gemiddeld minder goed op het onderdeel risicomanagement. Een aantal ondernemers worstelt bijvoorbeeld met het beschermen van intellectueel eigendom. Het Best Managed Companies programma richt zich op een aantal aspecten van de bedrijfsvoering. De jury kijkt naar de strategie en de uitvoering hiervan. Ook actuele thema's als duurzaamheid en diversiteit komen aan bod.

De competitie wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en richt zich op niet beursgenoteerde DGA ondernemingen. Voor deelname is vereist dat bedrijven minimaal 50 medewerkers in dienst hebben, drie jaar aanhoudende groei boekten en een omzet hebben van minimaal 10 miljoen euro.

Voor het programma meldden zich 150 bedrijven aan. Uit de 50 winnaars heeft de jury 15 bedrijven geselecteerd die mogen strijden voor een van de 5 categorieprijzen. Hiervoor vindt op 11 mei aanstaande een `Elevator Pitch - evenement' plaats.
De deelcategorieën zijn: Strategie, Marketing & Sale, Risicomanagement, HR Management en Interne Organisatie

Een onafhankelijke jury bestaande uit Willem Burggraaf (Nyenrode Business Universiteit), Bernard Wientjes (VNO-NCW), Frans van Steenis (de Kamer van Koophandel), Ewald Smits (Management Team) en Jan Dalhuisen (Deloitte) bepaalt uiteindelijk welke bedrijven de categorieprijs verdienen.

Alle 50 winnende managementteams en categoriewinnaars worden tijdens een feestelijk gala op 25 juni as gehuldigd.

---

---

Voor meer informatie over Deloitte of het Best Managed Companies, programma, neem contact op met Eva van der Heijden, persvoorlichter Deloitte, 06-10042457, evanderheijden@deloitte.nl