Gemeente Stadskanaal

Gewijzigde openingstijden


* Gemeentehuis en loket Werk en Inkomen
Het gemeentehuis en het loket Werk en Inkomen in het bedrijfsverzamelgebouw A22 aan de Aziëlaan 22 in Stadskanaal zijn vanaf donderdag 30 april tot en met dinsdag 5 mei gesloten.
* Burgerlijke stand
De burgerlijke stand is, uitsluitend voor aangiften van geboorte en overlijden, geopend op vrijdag 1 mei en maandag 4 mei van 9.00 uur tot 10.00 uur.

* Gemeentelijke afvalverwerking
De gemeentelijke afvalverwerking is gesloten op 30 april.
* Huisvuilroute
De huisvuilroute van 30 april is verplaatst naar 1 mei.

Volgende week wordt er weer kunststof ingezameld!

In week 16, na de paasdagen hebben veel mensen zich vergist in de inzamelingsweek. Deze keer valt de inzameling 6 weken later, zoals ook op de afvalkalender staat aangegeven. Volgende week, vanaf maandag 27 april worden de zakken met kunststof verpakkingsmateriaal weer ingezameld. Let dus goed op de in oranje aangegeven weken op uw afvalkalender!

Let op!


* Leg de zakken uiterlijk om 7.30 uur bij de weg.
* Voorkom wegwaaien. U kunt bij harde wind iets zwaars op de zakken leggen of de zakken aan elkaar vast binden. Omdat de zakken maar 1 tot 1,5 kg wegen, kunnen ze gemakkelijk wegwaaien.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de afvalkalender of onder de rubriek Wonen en Leven, afval en inzameling, kunststof.

Bus rijdt vaker met Knoalsternacht

De Knoalsternacht, in de nacht van 29 op 30 april en Koninginnedag, trekken ieder jaar weer veel bezoekers. Het OV-bureau breidt tijdens de Knoalsternacht de dienstregeling uit. Stadskanaal is voor dit evenement dan uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor de veiligheid van de passagiers rijden er op de nachtritten medewerkers mee.

Dienstregeling Knoalsternacht


* Van/naar Oude Pekela - Nieuwe Pekela - Stadskanaal (lijn 75): elk uur vanaf 22.00 tot ongeveer 4.00 uur 's nachts, de laatste rit uit Stadskanaal vertrekt om 4.15 uur.

* Van/naar Assen - Rolde - Gieten - Gasselte - Gasselternijveen - Stadskanaal (lijn 28): elk uur vanaf 22.00 uur tot ongeveer 4.00 uur, de laatste rit uit Assen vertrekt om 4.19 uur en vanuit Stadskanaal om 4.20 uur 's nachts.

* Van/naar Musselkanaal IJzeren Klap - Stadskanaal (lijn 73): elk half uur vanaf 22.00 tot ongeveer 4.30 uur, de laatste rit uit Stadskanaal vertrekt om 4.30 uur.

Stap in voor 1, 3 of 5 euro

Een enkele reis met bovenstaande lijnen kost 1, 3 of 5 euro. Op de extra bussen is vanaf middernacht geen andere kaartsoort geldig.

Buskaartje

Dit kaartje is te koop bij de chauffeur. Meer informatie over de exacte dienstregeling: www.ovbgd.nl.

Recordaantal deelnemers BOTSS Open Bedrijvendag

Tijdens de Open Bedrijvendag openen diverse bedrijven in de gemeente Stadskanaal de deuren voor iedereen die geïnteresseerd is. Daarnaast wordt op het terrein van Wedeka aan de Oosterkade in Stadskanaal een tent geplaatst waar bedrijven uit de gemeente Stadskanaal zich presenteren, die om uiteenlopende redenen de deuren van hun bedrijfspand niet kunnen openstellen voor publiek.

Openingstijden

De dag wordt om 10.00 uur spectaculair geopend op het bedrijvenpark Stadskanaal en sluit om 16.00 uur.

Wie doen er mee?

Op de website www.botss.nl staat een overzicht met de namen van alle deelnemers. Op 16 mei zijn de bedrijven herkenbaar aan een grote BOTSS vlag. Het aantal deelnemers aan de Open Bedrijvendag gemeente Stadskanaal op 16 mei is op dit moment 67. Een record!

Gratis activiteiten op zaterdag 16 mei


* Mercurius Business Park: Landmacht

* Bedrijvenpark Stadskanaal: reuzenglijbaan, draaimolen, suikerspin, quads en buggies

* Frans Nooren: poffertjes, kinderspringkussenkasteel en draaimolen
* Fraai Body & Beauty: bungeetrampoline, balancebikes en suikerspin
* Netwerkplein (Oosterkade): springkussen
* Centrum Stadskanaal: kunstmarkt ArtXtra + Wastelanders
* Publicom: draaiorgel

Gratis kinderopvang

Zaterdag 16 mei is er gratis kinderopvang voor kinderen tot en met 12 jaar bij Ballorig. Wilt u hier gebruik van maken? Aanmelden kan via www.botss.nl. Meer weten? Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met mevrouw A. Niemeijer, T (0599) 631 616 of
a.niemeijer@stadskanaal.nl.

Bekendmaking Mandaatbesluit Wet tijdelijk huisverbod

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de burgemeester op 31 maart 2009 heeft besloten volledig mandaat te verlenen aan de hulpofficier van justitie (belast met de uitvoering van een huisverbod), voor het nemen van het besluit tot het opleggen van een huisverbod.

Het besluit treedt in werking 8 dagen na deze bekendmaking, dus op 30 april 2009. Het besluit ligt gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het publiekbureau in het gemeentehuis.

U kunt de beleidsregels Mandaatbesluit Wet tijdelijk huisverbod ook vinden op onze digitale regelingenbank.

Ruimtelijke ordening

Voorontwerp-bestemmingsplan `Onstwedde, Alteveer, Mussel'

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend, dat vanaf 23 april tot 3 juni 2009 het voorontwerp-bestemmingsplan `Onstwedde, Alteveer, Mussel' bij het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt (op donderdag tot 20.00 uur). Het bestemmingsplan is vanaf 23 april 2009 digitaal te raadplegen onder bestemmingsplannen.

Het plangebied betreft globaal de bebouwde kom van de dorpen. Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt onder meer beoogd de onthoudingen van goedkeuring te herstellen en een aantal herzieningen door te voeren. Met het plan worden de geldende planologische regelingen vervangen.

Gedurende de terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn inspraakreactie over het voorontwerp-bestemmingsplan `Onstwedde, Alteveer, Mussel' indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Stadskanaal, postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Dit kan ook per e-mail: gemeente@stadskanaal.nl. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u contact opnemen met het publieksbureau, T (0599) 631 436.

Kapvergunningen

Op 21 april 2009 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Valkenhorst 6, 1 boom

Musselkanaal

* Nijverheidslaan (VV Musselkanaal), 15 bomen
* Telefoonweg 24, 1 boom

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Uitwegvergunningen

Op 21 april 2009 is voor het aanleggen van een uitweg op onderstaande percelen een vergunning verleend:

Stadskanaal

* Burg. van Sevenhovenstraat 14

* Scheepswerfkade 2a

Onstwedde

* Lijnackerslaan 38

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken.

Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 8 april tot 17 april 2009 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Vlaanderenlaan 9, het uitbreiden van een school, d.d. 9 april
* Groningerlaan 53, het verwijderen van een asbesthoudende standleiding, d.d. 14 april

* Krommewijk ong., het tijdelijk plaatsen van een woonunit, d.d. 16 april

* Krommewijk ong., het bouwen van een woning met bijgebouw, d.d. 16 april

Musselkanaal

* Weigeliastraat 23, het bouwen van een woning, d.d. 9 april
* Horsten 13, het verbouwen van een woning, d.d. 14 april

Onstwedde

* Lijnackerslaan 34, het verwijderen van asbest, d.d. 16 april

Mussel

* Kopstukken 12, het plaatsen van een schuur met hobbyruimte, d.d. 14 april

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van ruimte zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

* 22 april 2009