Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Open Text breidt content beveiliging uit met de lancering van SOCKS Client

Connectivity oplossing helpt organisaties om content van bedrijfsapplicaties via onbeveiligde netwerken kosteneffectief te beveiligen

Hoofddorp, 22 april 2009 - Open Text TM (NASDAQ: OTEX, TSC: OTC), wereldwijd toonaangevend leverancier in Enterprise Content Management (ECM) kondigt de directe beschikbaarheid aan van zijn nieuwste connectivity oplossing, Open Text SOCKS Client. Organisaties kunnen met behulp van deze SOCKS V4 en V5 client de content van hun bedrijfsapplicaties via TCIP/IP netwerken op een transparante en kosteneffectieve manier beveiligen.

Het beschermen van vertrouwelijke en bedrijfskritische applicatiecontent is tegenwoordig voor veel organisaties een strategische prioriteit. Helaas zijn veel interne of commerciële applicaties niet ontworpen voor gebruik met netwerk firewalls en proxies waardoor beheerders te maken krijgen met gaten in hun beveiligingsinfrastructuur. SOCKS is een voor de industrie gestandaardiseerd beveiligingsprotocol dat via firewalls en proxyservers de routing van het netwerkverkeer vergemakkelijkt. De Open Text SOCKS Client kan dynamisch bedrijfsapplicaties geschikt maken voor socks zonder wijzigingen in de code. Een softwareprogramma laat beheerders beslissen welk applicatieverkeer moet worden beveiligd en daardoor direct SOCKS proxies en firewalls kan doorkruisen.

Open Text SOCKS Client is een ideale oplossing voor organisaties die een commerciële SOCKS client nodig hebben geschikt voor bedrijfsmatige toepassingen waardoor hun bedrijfskritische applicaties de SOCKS proxies en firewalls makkelijker kunnen doorkruisen. De oplossing kan tevens worden gebruikt door andere partijen die op zoek zijn naar een Original Equipment Manufacturer (OEM) pakket ter ondersteuning van het SOCKS protocol binnen hun producten en oplossingen.

Open Text SOCKS Client biedt de volgende functionaliteiten:
* Dynamische beveiliging van het netwerkverkeer zonder wijziging van de applicatiecodes;
* Ondersteuning voor Windows Vista en 64-bit platformen;
* Authenticatie via Microsoft Active Directory en Kerberos;
* Encryptie van netwerkverkeer op basis van de industriestandaard GSSAPI;
* Ondersteuning van SOCKS V4 en V5 verbindingen via TCP en UDP; § Ingebouwde mechanismen voor procesverdeling en beveiliging tegen serveruitval;

§ Softwarematige configuratie en ondersteuning voor MSI-gebaseerde systemen. "Met onze verbeterde SOCKS Client neemt Open Text een leidende rol op het gebied van content beveiligingsoplossingen voor onze klanten", zegt Eugene Cherny, General Manager van de Open Text Connectivity Solutions Group. "We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe mogelijkheden in deze release organisaties helpen bij het beveiligen van hun infrastructuur met behoud van de investeringen in hun bedrijfapplicaties."

Open Text SOCKS Client is per direct beschikbaar.