Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HintTech voor derde keer prijswinnaar Great Place to Work

Open en eerlijke cultuur belangrijk in tijden van recessie

Delft, 22 april 2009 - HintTech, de ICT-dienstverlener uit Delft, is door het 'Great Place to Work' instituut voor het derde achtereenvolgende jaar opgenomen in de lijst van 'het beste bedrijf om voor te werken'. Het instituut reikte de onderscheiding eerder uit aan bedrijven als Microsoft, Randstad en Rabobank. Onderzoek toont aan dat bedrijven die nadrukkelijk investeren in hun personeel over het algemeen succesvoller zijn dan bedrijven die dit niet doen. En met de huidige economische recessie kunnen bedrijven zich helemaal onderscheiden met goed werkgeverschap.

In opdracht van P&Oactueel deed Great Place to Work onderzoek naar goed werkgeverschap. Het onderzoek bestaat uit gesprekken met werknemers, een cultural audit en het in kaart brengen van gegevens als salaris, parttime mogelijkheden en diversiteit van de werkzaamheden, en deze gegevens afzetten tegen die van andere bedrijven. Uit het onderzoek komt naar voren dat de prijswinnende bedrijven zich over het algemeen op een vijftal waarden onderscheiden van andere bedrijven die minder presteren: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Tevens blijkt dat werkgevers die veel in hun personeel investeren, succesvoller zijn dan concurrenten die dat niet doen. De bovengenoemde waarden winnen in deze tijd van economische recessie en onzekerheid alleen maar aan belang. Een bedrijf dat op een eerlijke en open wijze met de buitenwereld en met zijn personeel communiceert, juist ook als het wat slechter gaat, wekt vertrouwen. Een strategie waarmee de problemen te lijf worden gegaan, mag hierbij niet onvermeld blijven. Dergelijke transparante communicatie laat zien dat het bedrijf de ogen niet sluit voor problemen waarmee het wordt geconfronteerd, dat het geen informatie achterhoudt en dat het een antwoord op de problemen heeft.

Naast een open cultuur en transparante communicatie scoort HintTech goed op de factoren: 'interessante en uitdagende projecten' en 'goede ontwikkelingsmogelijkheden voor de werknemers'. HintTech stimuleert eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Het bedrijf biedt medewerkers de mogelijkheid voor een korte of lange periode te werken in één van de buitenlandse vestigingen van de onderneming. HintTech mag een jaar lang de titel Great Place to Work 2009 hanteren en laat bij monde van directeur Patrick Dekker weten bijzonder trots te zijn op de uitverkiezing: 'In tijden van economische voorspoed is het minder moeilijk om een goede werkgever te zijn. Immers, wie het breed heeft, kan het breed laten hangen. Maar in tijden van crisis wordt het kaf van het koren gescheiden. Het is een grotere prestatie dat ook in deze slechte economische tijden het personeel vertrouwen in je houdt als werkgever en trots is voor het bedrijf werkzaam te zijn. We hechten dan ook veel waarde aan de uitverkiezing Beste Werkgever 2009.'

Over HintTech
HintTech is specialist op het gebied van eBusiness technologie (.Net(TM), Java(TM) platform, Tridion) en IT-projecten. Het bedrijf is opgericht in 1997 en werkt met innovatieve en bewezen technologieën en methodieken. Hiermee realiseert HintTech kwalitatieve maatwerkoplossingen voor zijn klanten. Voor Tridion, Microsoft, Sun J2EE(TM) en IBM WebSphere is HintTech zowel adviserend als uitvoerend partner. HintTech kan onder andere Shell, Nuon, Essent, ING en KLM tot zijn klanten rekenen. HintTech heeft momenteel 117 medewerkers in dienst en heeft vestigingen in Delft, San Francisco en Novi Sad (Servië). Kijk voor meer informatie op www.hinttech.nl Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Wilco Rutenfrans
020 421 05 65
Wilco@l-dj.nl

HintTech
Bart Omlo
088 268 25 00
Bart.Omlo@HintTech.com