Ingezonden persbericht


Persbericht

22 april 2009

Lexmark ondersteunt 'Dag van de Aarde' en zet in op milieubesparing

Lexmark (NYSE: LXK), ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van printoplossingen, ondersteunt voor de zesde opeenvolgende keer de 'Dag van de Aarde' op 22 april. Lexmark grijpt deze dag aan om zijn doorlopende milieubesparende activiteiten onder de aandacht te brengen en het printgedrag van zijn klanten te beïnvloeden.

Op de 'Dag van de Aarde' komen veel bedrijven in actie om hun milieubewustzijn te tonen. Lexmark viert op deze dag zijn achttiende verjaardag en het feit dat het bedrijf zich al sinds de oprichting succesvol inzet voor het terugdringen van milieubelasting. Zo kent Lexmark een zeer uitgebreid recyclingprogramma. Daarnaast heeft het bedrijf in de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt met het in 1991 gestarte cartridge-inzamelprogramma. Sinds 1996 heeft Lexmark in totaal ongeveer 7 miljoen kilo aan geretourneerd cartridge-materiaal hergebruikt. Op dit moment neemt Lexmark elke zeven seconden ergens in Europa een lege cartridge in.

Naast de recyclingactiviteiten maakt Lexmark met uitvoerige productanalyses en gebruikersonderzoeken de impact van zijn producten op het milieu inzichtelijk. Met levenscyclus-analyses van de printers wordt bekeken hoe de milieubelasting van een product in elk stadium van zijn levenscyclus geminimaliseerd kan worden.

Lexmark's levenscyclus-analyses meten de milieubelasting van inkjet- en laserprinters onder meer aan de hand van de mogelijke bijdrage die zij leveren aan het mondiale opwarmingsproces. Hoewel de productiefase van de printers een belangrijk deel van de milieubelasting voor haar rekening neemt, heeft de gebruiksfase de grootste impact op het milieu. Bij een inkjet MFP is de gebruiksfase verantwoordelijk voor 55 tot 68 procent van de totale mogelijke bijdrage tot het mondiale opwarmingsproces, bij een laserprinter 80 procent. Daarnaast komt naar voren dat een belangrijk deel van de milieubelasting van een printer valt toe te schrijven aan het papiergebruik. Uitgedrukt in percentages van het totale energieverbruik is dit 10 procent.

"Lexmark slaagt erin om de effecten van printen op het milieu sterk te reduceren door printers te voorzien van duplex en multi-up functies en de introductie van hoog rendement cartridges. Door gebruikers aan te moedigen thuis en op kantoor een bewuster printbeleid te voeren, wil Lexmark de papierverspilling verder terugdringen", zegt Danny Molhoek, General Manager Benelux bij Lexmark. "Via actieve campagnes en ons lidmaatschap van MVO Nederland en Global Compact dragen we onze 'minder afdrukken, meer besparen'-boodschap verder uit. We zijn ervan overtuigd dat we het printgedrag van onze klanten hier positief mee kunnen beïnvloeden."

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Lexmark
Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) levert diverse print- en imagingproducten, -oplossingen en -diensten voor bedrijven en particulieren in meer dan 150 landen. Lexmark zorgt voor een verhoging van productiviteit en printkwaliteit zowel op de werkvloer als voor de thuisgebruiker. In 2008 boekte Lexmark een omzet van 4,5 miljard dollar. Kijk voor informatie over Lexmark op www.lexmark.nl .

Voor verdere persinformatie kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Lexmark/Lexmark-ondersteunt-Dag-van-de-Aarde-en-zet-in-op-milieubesparing/n/4178 of contact opnemen met:

LEWIS - Global Public Relations
Sander van Buuren
Tel: +31 (0) 40 235 4600
Fax: +31 (0) 40 235 4601
E-mail: sandervb@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over Lexmark kunt u contact opnemen met: Niels Priem
Tel: +31 (0)35 699 4 663
E-mail: niels.priem@lexmark.nl


1 De levenscyclus-analyses zijn uitgevoerd volgens de richtlijnen van ISO 14040 en 14044 door Bio Intelligence Services, gecontroleerd en gecertificeerd door TNO.