Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 22 april 2009

Bernard Welten nieuw lid Raad van Toezicht Nederlands Philharmonisch Orkest

Minister Plasterk benoemt de heer drs. B.J.A.M. Welten tot lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Nederlands Philharmonisch Orkest. Het Nederlands Philharmonisch Orkest beschouwt de benoeming van Bernard Welten als zeer waardevol voor haar Raad van Toezicht die uit zeven leden bestaat. De heer Welten over zijn benoeming: "Ik voel me zeer vereerd benoemd te zijn en hoop van betekenis te kunnen zijn in de toezichthoudende rol in zijn algemeenheid en voor het Nederlands Philharmonisch Orkest in het bijzonder".

Bernard Welten (1955) trad na zijn opleiding aan de Nederlands Politie Academie in dienst van de gemeentepolitie Amsterdam in 1978. Naast zijn werk bij de politie volgde hij studies bedrijfskunde en rechten. Hij studeerde als politicoloog af aan de VU in Amsterdam. In 1998 trad hij toe tot de korpsleiding van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland. Na vijf jaar als hoofdcommissaris in Groningen te hebben gewerkt keerde hij eind november 2004 terug naar Amsterdam als hoofdcommissaris.

De Stichting Nederlands Philharmonisch Orkest beheert twee orkestformaties: het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest, chef-dirigent is Yakov Kreizberg. De orkesten geven ca 75 concerten per seizoen, voornamelijk in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. Daarnaast begeleiden beide orkesten het merendeel van de producties van De Nederlandse Opera in het Muziektheater in Amsterdam.

De Stichting NedPhO is daarmee het grootste en meest veelzijdige muziekbedrijf van Nederland. Onder de noemer NedPhO GO! ontplooit het Nederlands Philharmonisch Orkest op talrijke locaties in Amsterdam activiteiten op sociaal-maatschappelijk gebied waarbij klassieke muziek bereikbaar wordt gemaakt voor wie daarmee niet vanzelfsprekend in aanraking komt.

*******