Ingezonden persbericht


Woonstad Rotterdam kiest voor Zetacom en NEC Philips communicatie- en contact centeroplossing

Rotterdam/Hilversum, 22 april 2009 - Woonstad Rotterdam, een van de grootste stedelijke corporaties van ons land, heeft onlangs gekozen voor een VoIP communicatie-oplossing van NEC Philips waarbij tevens de bestaande contact center oplossing zal worden uitgebreid.

Zetacom, gold partner van NEC Philips, heeft de opdracht gekregen om het nieuwe telefonieplatform te implementeren. Zetacom beheerde in het verleden voor de klant het Siemens netwerk dat nu vervangen gaat worden. In totaal gaan circa 750 gebruikers verdeeld over 14 locaties gebruik maken van een de nieuwe oplossing. Tevens zal in samenwerking met de Professional Services afdeling van NEC Philips een contact center ten behoeve van het Klant Contact Center (KCC) van Woonstad Rotterdam worden gerealiseerd. Het KCC van De Nieuwe Unie maakte al gebruik van de NEC Philips CCPro Contact Center software. Op basis van de bevredigende ervaringen van de Nieuwe Unie heeft Woonbedrijf Rotterdam besloten het CCPro platform uit te breiden en het KCC te standaardiseren op deze oplossing.

Woonstad Rotterdam is een echte Rotterdamse wooncorporatie met meer dan 50.000 woningen, In 2007 ontstaan uit een fusie tussen de Nieuwe Unie en het Woningbedrijf Rotterdam. De integratie van beide bedrijven zal medio 2009 worden afgerond. Op een Rotterdamse, daadkrachtige manier wordt gewerkt aan een organisatie waar klanten goed bediend worden, waar medewerkers trots op zijn en graag willen werken. Woonstad werkt aan ambitieuze ondernemingsdoelen, die concreet inhoud geven aan het verhuren, verkopen, beheren en ontwikkelen van huur- en koopwoningen en levert concrete bijdragen aan de leefbaarheid van buurten en wijken in Rotterdam.

Het project zal gefaseerd worden uitgevoerd en zal eind 2009 volledig zijn afgerond. Tijdens het traject zullen de bestaande systemen worden uitgefaseerd en vervangen door het nieuwe NEC Philips platform. Zowel de telefonie- als de contact center oplossing wordt redundant opgebouwd, verdeeld over een tweetal datacenters. Met de redundante opzet wordt een betrouwbaarheid van 99,999% bereikt met calamiteiten garantie door de verdeling over twee datacenters. Hierdoor is de bereikbaarheid van het KCC gegarandeerd.

###

NEC Philips Unified Solutions
NEC Philips Unified Solutions is a leading provider of comprehensive communications solutions to organisations of all types and sizes. NEC Philips offers advanced IP-based solutions that unify products, applications and services, enabling organisations to communicate and collaborate more effectively, efficiently and reliably. The company is a joint venture of NEC Corporation and Royal Philips Electronics and draws on more than 50 years experience in providing communication systems and services to a diverse and global base of customers. NEC Philips Unified Solutions is headquartered in Hilversum, the Netherlands, and serves its customers through a global network of sales organisations and business partners. For more information: www.nec-philips.com.

Over Woonstad Rotterdam
Woonstad Rotterdam is een Rotterdamse wooncorporatie met meer dan 50.000 woningen aan beide zijden van de Maas, ontstaan op 1 augustus 2007 uit een fusie tussen de Nieuwe Unie en het Woningbedrijf Rotterdam. Woonstad verhuurt, verkoopt, beheert en ontwikkelt huur- en koopwoningen en levert in samenwerking met o.a. de gemeente, zorginstellingen en onderwijs, concrete bijdragen aan de leefbaarheid van buurten en wijken in Rotterdam.