GTI NV

Film over vernieuwd ministerie van Financiën

Bunnik, 22 april 2009

GTI heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de renovatie van het pand van het ministerie van Financiën aan de Korte Voorhout. Deze renovatie is het eerste rijkshuisvestingsproject in Nederland dat via een publiek-private samenwerking (pps) tot stand is gekomen. Het DBFMO contract omvat het ontwerp, bouw, financiering, beheer en onderhoud van het gebouw voor een periode van 25 jaar. Deze innovatieve vorm van aanbesteden heeft een kostenbesparing van 15% opgeleverd in vergelijking met een traditionele aanbesteding.

GTI heeft in nauw overleg met de gebruikers de installaties gemaakt voor toegangs-, inbraak-, en brandbeveiliging van het pand op zo'n manier dat het gebouw een prettige en toegankelijke omgeving blijft. Ook heeft GTI de data-installaties voor alle kantoorfuncties in het pand verzorgd. Deze zijn verwerkt in een verhoogde installatievloer waarmee nu en in een later stadium wijzigingen eenvoudig en snel gerealiseerd kunnen worden. Hierdoor wordt ook de flexibiliteit in de toekomst gegarandeerd. Door goed denkwerk over de toekomst tijdens de realisatie kan GTI in de komende 25 jaar alle elektrotechnische installaties, de energiedistributie en de noodstroomvoorziening efficiënt en effectief beheren en onderhouden.

Het consortium Safire, waarvan GTI deel uitmaakt, heeft een promotiefilm ontwikkeld over dit pps-project. De film laat zien wat de meerwaarde is van pps en brengt de realisatiefase in beeld. De nadruk ligt op het gerealiseerde gebouw waarbij de eindgebruiker in zijn nieuwe omgeving is gefilmd.

Klik op hieronder om de film online af te spelen: Zie het origineel