Ingezonden persbericht


Open2America viert 3de verjaardag

Communicatie en mediarelatiebureau met toegevoegde waarde biedt klanten een gespecialiseerde Noord-Amerikaanse verbinding met Europa

Calgary, Canada, 22 april 2009 - Het is precies 3 jaar geleden dat de succesformule van Open2Europe op het gebied van communicatie en persrelaties uit Europa is overgewaaid naar Noord-Amerika en heeft geleid tot de opening van Open2America in Calgary, Canada. Dit filiaal van Open2Europe beheert daar de persrelaties van voornamelijk Europese bedrijven die zich op de Noord-Amerikaanse markt willen profileren. Naast het onderhouden van persrelaties, is Open2America tevens actief op het gebied van media training, media buying, vertaling en corporate communicatie.

Het team van Open2America, met een ruime ervaring op het gebied van internationale communicatie, business development, journalistiek en PR, heeft een netwerk van journalisten om zich heen verworven, verspreid over Amerika en Canada. Om haar klanten te begeleiden, is Open2America ook aanwezig op de voornaamste beurzen in de VS en Canada: CES (high-tech), CTIA (wireless), PMA, Photoplus en SGIA (fotografie), Club Industry (atletiek). De clientèle van Open2America bevat vele grote namen zoals ILFORD, Team Viewer, DIBcom, KIS, WaterRower en MTag.

"Als PR en mediarelatiebureau in directe verbinding met Europa, hopen wij na deze drie jaar onze klanten ook in de toekomst te kunnen blijven voorzien van onze services. Onze proactieve en doelgerichte aanpak, in combinatie met de intensieve samenwerking met partner Open2Europe, sluit naadloos aan op de wensen van onze klanten op zowel de Amerikaanse als Europese markt," zegt Dalyce Suanez, Vice-President bij Open2America.

Noord-Amerika, een dynamische regio van economisch belang, is interessant voor Europese spelers die zich graag op de Amerikaanse markt willen ontwikkelen. Voor bedrijven die naamsbekendheid willen verkrijgen is Open2America de beste oplossing. Het Amerikaanse team is op de hoogte van lokale ontwikkelingen en daarom in staat iedere klant van een passend media advies te voorzien. En dankzij de unieke samenstelling van Open2Europe - 25 Europese nationaliteiten onder één dak in Parijs - bereikt het Amerikaanse team geheel Europa via dat ene aanspreekpunt.

"Open2America is de 'communicatieve brug' die geslagen is tussen bedrijven uit Europa en Amerika," zegt Benelux Group Manager Barbara Bufkens van Open2Europe.

Over Open2America

Open2America, gebaseerd in Calgary, is een resultaatgeoriënteerd communicatie- en mediarelatiebureau. Dankzij op maat gemaakte programma's, komt Open2America tegemoet aan de behoeften van bedrijven die focussen op Calgary, Canada of de VS. Als het Noord-Amerikaanse filiaal van Open2Europe, is Open2America ook de brug naar Europa. Open2Europe brengt in één centraal bureau in Parijs, 60 communicatieprofessionals samen uit 25 verschillende Europese landen. Open2America werkt samen met ervaren Europese consultants om internationale communicatieplannen te lokaliseren. Bezoek voor meer info www.open2america.com .

Contact Open2America
Dalyce Suanez/Tanya Otis
Tel.: 1.403.802.1167 /1.403.452.6506
e-mail: d.suanez@open2america.com / t.otis@open2america.com

Over Open2Europe, www.open2europe.com

Sinds de oprichting in 2001 heeft Open2Europe als doel ondernemingen te ondersteunen in hun ontwikkeling in Europa door middel van een compleet aanbod van communicatiediensten en een vertaalservice. Open2Europe heeft ervoor gekozen om vanuit een centrale organisatie internationale perscontacten in één plaats te groeperen, wat haar het eerste Europese agentschap maakt die persrelaties en centrale communicatie aanbiedt. Open2Europe telt vandaag 60 werknemers van meer dan 25 verschillende nationaliteiten. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de regio van Parijs en heeft ook een vestiging in Calgary (Canada) om het Noord-Amerikaanse continent van dienst te zijn. Open2Europe biedt vandaag haar services aan in 4 verschillende domeinen: consumentenproducten, duurzame ontwikkeling, high tech en bedrijfscommunicatie. Meer dan 120 bedrijven hebben gekozen voor Open2Europe, een bedrijf dat blijft groeien met een minimumritme van 30% per jaar sinds haar oprichting.

Contact Open2Europe
Sarah Diesveld/Gerdine Lindhout

Tel.: +33 1 55 02 14 86 / +33 1 55 02 27 88

e-mail: s.diesveld@open2europe.com / g.lindhout@open2europe.com