Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
februari 2009

Design Why? Vierdaags discussieplatform over design in Milaan

Voor wie maken we design? Waar staat design vandaag en hoe ziet design er morgen uit? Wat is de rol als ontwerper in een steeds veranderende wereld? Kan creativiteit in tijden van recessie impulsen bieden op de consumentenmarkt nieuwe kansen te bieden? Deze en andere vragen komen aan bod in het multidisciplinaire programma Design Why? van the Royal Academy of Art, The Hague (KABK), Design Den Haag 2010-2018, en Creatieve Stad Den Haag (CSDH) tijdens Design Week 2009 in Milaan van woensdag 22 t/m zaterdag 25 april aan Corso Colombo 15.

De diversiteit van de huidige samenleving is van invloed op design, architectuur en visuele communicatie. Of een product succesvol is, hangt af van de huidige turbulente dynamiek van de consumptiemaatschappij. Samen met (inter)nationale bladen als Abitare en Items bieden de makers van Design Why? een vierdaags platform aan over design in een chaotische wereld.

Programmering
In de door de studenten dynamisch ingerichte en uitgelichte studio biedt plaats aan een journalistenontbijt, lezingen, interviews en debatten. Studenten, ontwerpers, producenten en journalisten bespreken met elkaar de eigentijdse waarden en argumenten om te ontwerpen, te produceren en te distribueren. KABK-studenten behandelen dit thema door presentaties van hun eigen werk. Buiten de locatie van Corso Colombo 15 worden internationale bezoekers van il Salone gepeild naar mening over design.

Design Why?
Woensdag 22 april t/m zaterdag 25 april
Corso Colombo 15 (op 50 meter afstand van metrostation Porta Genova) Milaan

Royal Academy of Art, The Hague (KABK) www.kabk.nl Design Den Haag 2010-2018, www.designdenhaag.eu Creatieve Stad Den Haag (CSDH) www.csdenhaag.nl Items www.items.nl
Abitare www.abitare.it

Noot voor redacties


Noot voor redacties,