Beeld en Geluid zet Nederlands archiefmateriaal online


AMSTERDAM, 20090421 -- Vanaf woensdag 22 april is de website www.beeldengeluid.tv live, waarop een selectie van Polygoonmateriaal van Beeld en Geluid toegankelijk is. Deze website is in samenwerking met Videostrip gerealiseerd en bevat initieel een compilatie van 200 Polygoonfragmenten. In de loop van dit jaar wordt dit aantal uitgebreid. Videostrip biedt deze content aan als streams in combinatie met een videoadvertentie. Dat houdt in dat de beschikbare fragmenten als stream kunnen worden aangevraagd, maar niet kunnen worden gedownload. Adverteerders kunnen een videoadvertentie koppelen aan beschikbare streaming content.

Beeld en Geluid: "Deze constructie biedt ons de mogelijkheid om archiefmateriaal actief, online aan te bieden aan de zakelijke markt. Overigens is deze site ook voor particulieren toegankelijk. In de loop van dit jaar streven we ernaar de beschikbare hoeveelheid fragmenten te vergroten."

Videostrip is Nederlands grootste online videoadvertentie netwerk. Haar netwerk bestaat uit meer dan honderd gerenommeerde videosites, waarop met video preroll of in-video overlay kan worden geadverteerd. Mediabureaus en adverteerders kunnen hiermee interessante content aanbieden in combinatie met een advertentie voor hun eigen producten. Videostrip biedt de videoadvertentie techniek aan en verzorgt de advertentieverkoop. Videostrip ondersteunt de verspreiding van video's naar andere sites binnen en buiten haar netwerk. Videostrip: "Online video adverteren versterkt net als televisie, de merkwaarde en kent daarnaast de mogelijkheid tot interactie met het merk."

Beeld en Geluid is het audiovisuele archief van Nederland en bewaart meer dan 700.000 uur beeld- en geluidsmateriaal. In deze collecties bevinden zich radio en televisieprogramma's uitgezonden door de publieke omroepen, de Polygoonjournaals, documentaires van Nederlandse cineasten, maar ook een uitgebreide muziek- en radiocollectie.





Ingezonden persbericht