Don Quichot in Holland viert Dag van de Aarde


Theaterspektakel omtrent thema duurzaamheid en windenergie deze zomer op de Maasvlakte - maak nu kans op vrijkaarten

AMSTERDAM, 20090421 -- Op de Rotterdamse Maasvlakte vindt deze zomer hét openlucht theaterspektakel van 2009 plaats: "DON QUICHOT IN HOLLAND". Op verzoek van de Nederlandse Wind Energie Associatie heeft regisseur Bert Barten een concept ontwikkeld voor een locatietheater voorstelling, die Don Quichot koppelt aan het Nederlandse energievraagstuk. In een avondvullend spektakel wordt het publiek op prikkelende wijze meegenomen in een wereld die draait op `nieuwe energie'. De première vindt plaats zondag 14 juni. "DON QUICHOT IN HOLLAND" is tot en met 11 juli dagelijks (m.u.v. zondag en maandag) te zien op het terrein van De Slufter op de Maasvlakte.

Wie aan windmolens denkt, denkt aan Don Quichot, de roman van Miguel de Cervantes. Dit "beste boek van de wereld" vormt het uitgangspunt voor deze locatietheater voorstelling. Na een vermoeiende strijd tegen de Spaanse windmolens komen Don Quichot en zijn schildknaap Sancho Panza aan in Holland, een land waarin de ene crisis over de andere buitelt, een land waar energie uitgeput dreigt te raken. Het land is verdeeld in twee rivaliserende werelden: een groene idylle en een industriële kapitalistische wereld. Beide werelden zitten vast in hun illusies waarmee ze de impasse op energiegebied in stand houden. De Spaanse ridder trekt ten strijde, passie in de polder!
Als de energie daadwerkelijk op raakt, raken beide werelden verlamd en kunnen dit probleem niet zelfstandig oplossen. Kan Don Quichot de helpende hand bieden?

Theatermaker Bert Barten is gespecialiseerd in grootschalige locatietheaterspektakels op bijzondere locaties. Eerder maakte hij o.a. Dante, Faust (Almere) en de Odyssee. Aan "DON QUICHOT IN HOLLAND" werken voor en achter de schermen ruim 500 mensen mee.

Publiek ziet de voorstelling in de openlucht vanaf een tribune die plaats biedt aan 2000 bezoekers. Op de speellocatie wordt ook de Herberg van la Mancha ingericht waar publiek voorafgaande aan de voorstelling kan dineren. Overdag vindt hier gedurende de hele speelperiode het Nationale Winddebat plaats.
Kaarten en meer informatie: www.donquichot.eu / TopTicketLine.nl of 0900 - 300 5000 (45 cpm)

"DON QUICHOT IN HOLLAND" viert de Dag van de Aarde. Ben jij duurzaam bezig? Stuur dan jouw tip over duurzaam leven voor 15 mei naar donquichot@donquichot.eu en maak kans op 2 vrijkaarten voor "DON QUICHOT IN HOLLAND" op de Maasvlakte inclusieve backstage tour voor 2 personen.





Ingezonden persbericht