Duurzaamheid en innovatie hoofdthema's Strategie Summit Logistiek 2009


SANTPOORT, 20090422 -- Op 6 & 7 april jl. vond in Landgoed Duin & Kruidberg te Santpoort de tweede Strategie Summit Logistiek plaats. Tijdens deze anderhalve dag durende summit discussieerden de 60 genodigden over zaken als innovatie, duurzaamheid en samenwerking.

Aan de basis van de bijeenkomst ligt een uitgebreid kwalitatief onderzoek. Initiatiefnemer VNU Exhibitions hield ter voorbereiding aan de summit interviews met ruim 127 eindverantwoordelijken van diverse leidende organisaties zoals RSM Erasmus University, Schiphol Cargo, Hamburg Süd, HP, Port of Amsterdam, OPG, TNO, Ministerie van Defensie en nog vele anderen.

Het onderzoek vormde de basis voor een marktrapport over de logistieke branche en het programma van de Strategie Summit Logistiek 2009. De deelnemers waren topbestuurders vanuit de verschillende sectoren waaronder de Logistiek Manager van het Jaar verkiezing 2008: Lars Breedveld, Samsung, de uiteindelijke winnaar van deze verkiezing beschreef de bijeenkomst als "inspirerend en sprekers met de juiste inhoud."
En ook de Supply Chain Professional van 2009, John van Dongen, Electrolux Home Products was aanwezig en gaf zijn visie op de logistiek in het inhoudelijke programma.

De inhoud van het programma, onder leiding van dagvoorzitter Charles Groenhuijsen werd door de aanwezigen met ruim een 8 beoordeeld. Sprekers waren o.a. de heer P. (Peter) van Laarhoven, Directeur Strategie, TNT, mevrouw M.R. (Mieke) Damen MA, Vice President Operations, Mexx Europe Holding BV en de heer ir. drs. H.N.J. (Hans) Smits, President-Directeur, Havenbedrijf Rotterdam.
Tijdens de bijeenkomst is dan ook voor velen de basis gelegd voor nieuwe contacten, en een basis voor toekomstige ideeën en plannen. Dat de branche gezamenlijk zal moeten optreden met betrekking tot thema´s als imago, duurzaamheid, samenwerken en innovatie bleek evident.

Dat de formule wederom goed wordt ontvangen blijkt wel uit de waardering die zowel door partners als deelnemers wordt uitgesproken. Meer dan 80 % geeft aan volgend jaar wederom deel te nemen eveneens alle aanwezigen zouden de summit aanraden aan een collega.
Prof. dr. W. (Walther) Ploos van Amstel, Senior adviseur, TNO vatte de summit pakkend samen:
"Ik wordt veel uitgenodigd voor bijeenkomsten, maar dit is er één met de juiste insteek, de juiste mensen en zeer interessante discussies."

Voor een beperkt aantal leveranciers is het mogelijk om bij de summit als partner aanwezig te zijn. De delegates worden uitsluitend op uitnodiging benaderd.

De Strategie Summit Logistiek 2010 vindt plaats op 13 en 14 april 2010. VNU Exhibitions organiseert tevens Strategie Summits voor de Industrie, Onderwijs, Bouw, Zorg en Overheid. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie naar www.executivesummits.nl