Even weg uit de race van de 21ste eeuw


Kaastjalk Courier gaat Friesland "ervaren", vaart u mee

SNEEK, 20090422 -- Gezellig een middagje varen en bijkletsen met vriend(inn)en, je verwonderen over de rijkdom van flora en fauna van het friese waterlandschap, na werktijd genieten aan boord met een lekkere maaltijd en een zonsondergang of een weekend of week rondzwerven en kennismaken met het levensritme aan boord van een 116 jaar oude tjalk. Allemaal mogelijk aan boord van kaastjalk Courier.

De Courier en haar bemanning zijn verzeild geraakt in Friesland, om precies te zijn bij het Paviljoen Sneekermeer in Offingawier. Van hieruit gaan we het Friese cultuurhistorische waterlandschap "ervaren".
Het paviljoen is door haar centrale ligging, een prachtige afvaarthaven voor tochten over het Sneekermeer en door Friesland.
Na 15 jaar met gasten gevaren te hebben over het Markermeer en het Ijsselmeer vonden schipper Paul van 't Net en zijn vriendin Yvonne Coppens het tijd worden een ander vaargebied te gaan verkennen. Hun liefde voor natuur, cultuur en historie heeft hen in Friesland gebracht. Het vaargebied is hun niet geheel onbekend, bijna jaarlijks hebben ze er enige weken doorgebracht en daarbij genoten van de gastvrijheid van de Friezen en hun passie voor het water.

Paul, de schipper, is al zijn hele leven in de ban van schepen en natuurhistorie. Zijn jeugd heeft hij doorgebracht in Amsterdam alwaar hij dagelijks in de haven en door de grachten zwierf. Zijn vader die kunstschilder was, heeft hem liefde voor cultuur en estheatica bijgebracht. Deze combinatie heeft uiteindelijk ertoe geleid dat Paul nu impressionistische schilderijen "LIVE" maakt. Hij restaureert oude schepen en vaart ermee op de wijze zoals onze voorouders dat deden (indien mogelijk en toegestaan). Hij adviseert bij aanleg van museumhavens en inspireert door zijn manier van leven en werken. Hij typeert zichzelf graag als scharrelmens.

Zijn vriendin Yvonne Coppens is opgegroeid aan de rand van het bos in een kleine Brabantse gemeenschap. Zij heeft zich gespecialiseerd in yoga en bewustwording.
Samen vormen ze de bemanning van de Courier, kaastjalk anno 1893, en staan ze garant voor een boeiende tijd aan boord.
Voor een tochtje van een paar uur tot een complete vakantie op het water, in overleg is veel mogelijk.
Voor meer informatie
Yvonne coppens & Paul van `t Net
www.museumschip.nl
info@museumschip.nl





Ingezonden persbericht