Zuid-Hollandse Gedeputeerde Manita Koop legt functie neer


DEN HAAG, 20090422 -- Manita Koop legt haar functie als gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkeling voor de Provincie Zuid-Holland neer.

In een brief aan Provinciale Staten lichtte Manita Koop haar besluit toe: "Twee jaar geleden ben ik vol enthousiasme gestart als gedeputeerde voor Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen en voor Onderwijs en Arbeidsmarkt. Eén van de belangrijkste opdrachten die ik had was de Provinciale Structuurvisie (PSV) te ontwikkelen.

Gaandeweg heb ik gemerkt dat de koers die ik voer en waar ik geheel achter stond, op een aantal punten niet overeenkwam met de visie die mijn fractie voorstond. Als politiek verantwoordelijke heb ik daaruit de conclusie getrokken dat het niet verstandig is dat ik mij verder met dit zo belangrijke dossier bemoei. Mijn persoonlijke mening mag en kan daarbij niet doorslaggevend zijn. Vanuit die verantwoordelijkheid heb ik daarom gisteren mijn partij geïnformeerd over mijn terugtreden als gedeputeerde."

Fractievoorzitter Hans Démoed sprak tijdens de Provinciale Statenvergadering van 22 april de volgende woorden uit: "De CDA fractie wil Manita Koop op deze plek danken voor de grote inzet en betrokkenheid die Manita heeft getoond bij de ontwikkeling van de PSV en andere dossiers. Haar grote kwaliteiten liggen in het bijzonder in het onderhouden van netwerken met gemeenten, organisaties en de inwoners van Zuid-Holland."





CDA Zuid-Holland