Sauna Hotstones wint Friese Duurzaamheidsprijs 2009


Erkening en stimulans voor eigenaresse Norma de Jong

VROUWENPAROCHIE, 20090422 -- Afgelopen dinsdag 21 april 2009 werd aan Sauna Hotstones in Vrouwenparochie de Duurzaamheidsprijs Provincie Friesland 2009 toegekend. Uit de in totaal 61 gegadigden waren vier bedrijven genomineerd voor de prijs. Tijdens een rechtstreekse televisie-uitzending van Omrop Fryslân vanuit de Blokhuispoort in Leeuwarden werd Sauna Hotstones als prijswinnaar bekend gemaakt.

Duurzaam ondernemen betekent voor Sauna Hotstones in het kort: zorgen voor een gezonde financiële situatie, een rechtvaardig sociaal beleid en zorg voor het milieu ( de drie p's: profit, people en planet). Het één niet ten koste van het ander !

Zo is in 2008 alle apparatuur vernieuwd, waaronder zwembadfilters, pompen en verwarmingselementen. Hierdoor is het energieverbruik gehalveerd. Daarnaast wordt binnenkort het ecologische buitenbad geopend: een bad gefilterd door speciale planten en zonder toevoegingen van zwembadchemicalien.

Duurzaamheid vertaalt Sauna Hotstones ook in de keuze van de ingrediënten die in het restaurant gebruikt worden. Denk aan biologisch scharrelvlees en biologisch geteelde groenten afkomstig van lokale MKB ondernemers.