Xebia bundelt specialisme deployment lifecycle management in XebiaLabs


XebiaLabs garandeert snellere time-to-market en significante fouten- en kostenreductie bij deployments van Java applicaties

HILVERSUM, 20090422 -- Xebia, specialist op het gebied van Agile Java software development, enterprise architectuur, auditing, middleware en integratietechnologie, start XebiaLabs. XebiaLabs is als zelfstandige onderneming verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop van Deployit. Deployit is een door Xebia ontwikkelde deployment lifecycle management applicatie die organisaties in staat stelt het deploymentproces voor Java-applicaties te optimaliseren. XebiaLabs brengt deze oplossing als eerste op de Nederlandse markt. Met de inzet van Deployit kan XebiaLabs handmatig werk ten aanzien van deployments voor organisaties aanzienlijk reduceren. Daarnaast kan XebiaLabs het aantal fouten en de kosten die gepaard gaan met deployments met respectievelijk 90 procent en 50 procent verlagen.

De missie van XebiaLabs is om de werkzaamheden van IT Development en Operations teams te optimaliseren. XebiaLabs heeft hiervoor Deployit ontwikkeld. Deployit is een applicatie waarmee deployments naar diverse IBM, BEA en Jboss middlewareomgevingen (test, acceptatie, productie, etc.) worden uitgevoerd zonder handmatige en dus foutgevoelige stappen. Door Deployit al in een vroeg stadium van het applicatie-ontwikkelproces in te zetten, zijn ontwikkelaars in staat om zelf te deployen naar de testomgevingen. Daarmee wordt ook de trefzekerheid van de applicatie-installaties verhoogd.

Tegelijkertijd wordt het installatieproces betrouwbaar en voorspelbaar. Daardoor wordt de doorlooptijd verkort. Ook zijn deployments gemakkelijk te reproduceren, waardoor productieproblemen snel kunnen worden geanalyseerd en opgelost. Deployit zorgt er tevens voor dat deployments in alle test- en productieomgevingen er in grote lijnen hetzelfde uitzien. Daarnaast levert Deployit ook een enorme tijdswinst op en het maakt organisaties minder afhankelijk van specialisten. Deze oplossing is vooral geschikt voor organisaties waar veel applicaties draaien en complexe applicatie-installaties plaatsvinden.

Daan Teunissen, CEO van Xebia: "In dit huidige competitieve klimaat zijn de bedrijfsapplicaties van enorme waarde voor organisaties. Daarom is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat alle applicaties soepel draaien en dat de applicaties op een gemakkelijke, geautomatiseerde en gecontroleerde manier te deployen zijn. Die mogelijkheden biedt Deployit en wij zijn verheugd dat we dit specialisme nu hebben kunnen bundelen in de zelfstandige organisatie XebiaLabs."

Het hoofdkantoor van XebiaLabs bevindt zich in Nederland en de onderneming beschikt tevens over ontwikkelteams in Frankrijk en India. Daarnaast kan de nieuwe organisatie rekenen op de expertise van een groep Xebia specialisten, die een krachtige visie hebben op en kennis hebben van Middleware Management Optimization.

Meer informatie over XebiaLabs is te vinden op www.xebialabs.com.





Ingezonden persbericht