Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ROSA SUB ROSA 6: Drinking Songs

Op 22 April 2009 gaat in het kader van het Springfestival in Den Haag de voorstelling "Rosa sub Rosa 6: Drinking Songs" van het Utrechtse Rosa Ensemble in première. Het betreft een serie van twaalf korte stukken geschreven door zes componisten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, die samen één multimediale voorstelling vormen rond het thema drank. "Rosa sub Rosa 6: Drinking Songs" zal na de première nog drie keer te zien zijn.

Onder de titel "Rosa sub Rosa" geeft het Rosa Ensemble jaarlijks jonge componisten de kans om voor en met Rosa muziek te schrijven en te werken aan de uitvoering ervan. In het project staan de muziek, het experiment, de ontwikkeling en de ontmoeting centraal. Voor "Rosa Sub Rosa 6: Drinking Songs" schreven zes getalenteerde componisten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag twaalf afzonderlijke stukken van ongeveer vier minuten, die samen één voorstelling vormen.

De componisten nemen in de twaalf stukken telkens een, meest alcoholische, drank voor hun rekening: als inspiratie, onderwerp, uitgangspunt of thema. Zo ontstaat een caleidoscopische serie korte stukken die, door de lens van een drankglas, elk een ander aspect van het menselijk gedrag onder de loep nemen. In "Rosa Sub Rosa 6: Drinking Songs wordt zeer uiteenlopende muziek gecombineerd met videoprojecties, theatrale elementen en uitgebalanceerd licht in een dynamisch en buitenissig programma over drank, drinken en het menselijk gedrag.

Speeldata

Wo. 22 april, 20:00u, Den Haag - Koninklijk Conservatorium, Kees van Baarenzaal (Première)
- Zo. 3 mei, 15:00u, Utrecht - Theater Kikker
- Wo. 6 mei, 20:.00u. Amsterdam - Melkweg
- Do. 7 mei, 20:00u. Amsterdam - Melkweg