Ingezonden persbericht

Persbericht:

DELA-klasse op de Knastercross

Knastercross, het wildste familiefeest van het Zuiden, beleefd op 4, 5 en 6 september a.s. haar 4e editie. Op het festivalterrein aan de overkant van de A2 ter hoogte van Maastricht Aachen Airport, in Geulle, zullen ook dit jaar weer verschillende klasses verreden worden.

In tegenstelling tot de vorige edities zal Knastercross dit jaar gaan groeien van twee naar drie dagen.

In tegenstelling tot vorig jaar zal het tijdstip van inschrijven op 1 mei verplaatst worden van 12 uur 's middags naar middernacht. De organisatie is hiertoe gedwongen omdat elk jaar de website crashte op het moment dat de inschrijvingen van start gingen. Met de voorgenomen maatregel hoopt de organisatie dus een herhaling hiervan te voorkomen. Zoals gebruikelijk zullen de populairste klasses zoals de 'kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse' licht en de 'crossmotorenklasse' binnen 1,5 uur uitverkocht zijn.

De crossmotorenklasse die elk jaar een nieuw thema krijgt heet dit jaar de DELA-klasse (omdat dood gaan tegenwoordig een feestje moet zijn). Dit jaar dus creatief met kisten en kruizen.

Bovendien zullen de inschrijvingen voor de 'kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse' zwaar dit jaar voor het eerst beoordeeld worden op originaliteit voordat een equippe toegelaten wordt.

Tot nu toe is het bezoekersaantal elk jaar gestegen met 100% voor dit jaar verwacht de organisatie deze groei niet te behalen maar als je uitgaat van een groei van 30% dan kom je uit op een verwacht bezoekersaantal van ruim 35.000.

Klasses 2009

Kinderklasse

Brommerklasse

Sjoremklasse

DELA-klasse (crossmotoren)

Kijmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse (licht&zwaar)

Voor het gehele persbericht zie de bijlage.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht