Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Villa Augustus, Dordrecht, 22 april 2009

MEI IN AUGUSTUS

KLASSIEKE KWARTETTEN IN DE LIMONAIA VAN VILLA AUGUSTUS

If Music be the food of love, play on...Uit '12th night'- William Shakespeare

Villa Augustus viert de zomer van mei tot en met september met verschillende vrolijke activiteiten. De 'Zomer in Augustus' zal dit jaar zowel worden ingeluid als afgesloten met een serie klassieke concerten op zomerse zondagen in de citroenbomenkas.

Na het grote succes van de concertserie in 2008 wordt de Zomer in Augustus dit jaar zowel verwelkomt als afgesloten met een serie klassieke concerten in de Limonaia. Op de zondagmiddagen in mei en -ochtenden in september vormt deze lichte ruimte met uitzicht op de tuin van de Villa de locatie waar acht gerenommeerde ensembles een concert zullen geven. Terwijl de citroenbomen in die periode een frisse neus halen buiten hun kas en zich tegoed doen aan de zonnestralen, zullen binnen de Limonaia klanken klinken van violen, cello's, saxofonen, harp en klarinet. De programmering van de serie kwam tot stand in samenwerking met de Stichting Strijkkwartetten Nederland.

PROGRAMMA 'MEI IN AUGUSTUS':
10 mei: Aurelia Saxofoonkwartet m.m.v. Lavinia Meijer: 'Vier saxen en een harp'
Werken van Debussy, Van Klaveren, Françaix, Michans, Britten en Caplet
17 mei: DoelenKwartet:
Werken van Webern, Ades en Schubert
24 mei: Mondriaan Kwartet:
Werken van Sweelinck, Greco en Sjostakovitsj
31 mei: Cellokwartet Amsterdam:
Werken van Telemann, Moór, Offenbach, De Swert en Fitzenhagen

Tijden: 16.00 -17.30 uur (inclusief pauze)
Locatie: Limonaia in tuin van Villa Augustus
Prijs: E 15,- per concert
E 50,- passe-partout voor de serie van vier concerten
Kaarten: Verkrijgbaar in Villa Augustus: Markt-Café & receptie van het hotel.
Reserveren: Villa Augustus, T. 078-6393111. (Kaarten binnen twee weken ophalen bij Villa Augustus, anders vervalt de reservering)
De programmering van de concerten in september zal vanaf eind juli te vinden zijn op www.villa-augustus.nl.

Overige zomeractiviteiten
Tussen de twee concertseries door viert de Villa al fietsend, wandelend, varend, lezend en musicerend het fijnste jaargetijde met nog meer vrolijke zomeractiviteiten. Deze spelen zich zowel binnen de tuinmuren van Villa Augustus af als op de omringende rivieren en in de natuur en de historische binnenstad op het Eiland van Dordt. Bovendien kan je gedurende de hele zomer in de tuin en het restaurant van Villa Augustus verrast worden door zingende, dansende en spelende types die op onverwachte momenten en plekken opduiken.

Gedurende de zomer is er op www.villa-augstus.nl aanvullende informatie over de activiteiten te vinden. Reserveren voor de activiteiten: Villa Augustus, T. 078-6393111

////EINDE PERSBERICHT////
--------------------------