Ingezonden persbericht


Utrecht, 22 april 2009

'Ferran Adrià is niet te verslaan!'

elBulli weer 's werelds beste restaurant

Voor het vierde jaar op rij is Ferran Adrià's elBulli verkozen tot nummer 1 op de prestigieuze lijst van S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants. Geen geringe prestatie als je kijkt naar de omvangrijke vakjury: zo'n 806 chefs, restaurateurs, culinaire journalisten en recensenten uit de hele wereld. Op de tweede plaats staat Heston Blumenthals The Fat Duck, net als vorig jaar.

Maar daarna is de in Restaurant Magazine gepubliceerde lijst compleet anders dan in 2008. Met vooral jonge talenten die een spurt aan het maken zijn, en ook de Japanse keuken lijkt ontdekt. Maar Spanje blijft een topper, met maar liefst drie benoemingen in de top 5. Na het Deense Noma op nummer drie, zijn dat Mugaritz op de vierde plaats en - maar liefst 21 plaatsen gestegen - El Celler de de Can Roca op vijf.

Een dag bij elBulli

Maar wat is nu het geheime recept van onze all time favorite elBulli? Lees Een dag bij elBulli en neem een exclusief kijkje achter de schermen van dit innovatieve Spaanse restaurant. Aan de hand van 1200(!) prachtige foto's met het daarbij behorende tijdstip volgt het boek een dag lang het reilen en zeilen bij supervernieuwer Ferran Adrià. Bovendien onthult het voor het eerst Adrià's technische geheimen en zijn filosofie over eten. De revolutionaire recepten zijn natuurlijk prachtig geïllustreerd met kunstzinnige foto's, die net als de gerechten vaak een bizarre combi vormen van ratio en fantasie, van kil en explosief...

'Ferran heeft zonder twijfel de grootste invloed op de moderne gastronomie van alle chefs ter wereld.'


- Heston Blumenthal

Een dag bij elBulli

Auteurs: Ferran Adrià, Juli Soler & Albert Adrià

Gebonden met bewerkte stofomslag plus buikbandje, 624 pagina's

ISBN 978 90 215 4248 5

Prijs: ¤ 49,95