Gemeente Dordrecht

Datum 22 april 2009

Vlindercursus in De Linde in Dordrecht

'Welke vlinder vliegt daar in mijn tuin?'

De juweeltjes onder de insecten worden ze ook wel genoemd. Vlinders. Er zijn steeds minder vlinders, maar hier is iets aan te doen. Ook benieuwd hoe de tuin omgetoverd kan worden tot vlinderparadijs? Bezoek dan de vlindercursus.

Vlinders komen ook nog steeds in de stad voor. Ze zijn erg geliefd bij de mensen. Niemand zal het in z'n hoofd halen een mooie vlinder dood te maken. Toch is het aantal vlinders de afgelopen jaren steeds verder afgenomen. Vooral in 2008 zijn er weinig vlinders gezien.

Het leukste is natuurlijk vlinders in de eigen tuin. Jan Trapman is een vlinderkenner bij uitstek. Hij weet waar je ze kunt aantreffen en op welke planten de rupsen te vinden zijn. Jan Trapman geeft morgen, op donderdag 23 april, een vlindercursus. Aan de hand van schitterende plaatjes en een verhaal een (korte) cursus geven over vlinders die in elke tuin gespot kunnen worden.

Aan het eind van de minicursus krijgt u nog te horen hoe u met eenvoudige ingrepen de tuin kunt omtoveren in een vlinderparadijsje. De cursus is voor iedereen gratis toegankelijk. De vlindercurus wordt gegeven in De L inde en duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Johan Booij (Weizigt Natuur- en Milieucentrum) telefoon (078) 614 19 00.

Aanmelden voor de cursus kan bij De Driesprong. Daar liggen inschrijfformulieren en staat er een bus voor de aanmeldingsformulieren. U kunt zich ook per e-mail aanmelden door een e-mail te sturen naar j.booij.1@dordrecht.nl.