Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
9 maart 2009

Poëziefestival Onbederf'lijk Vers presenteert eerste namen

Bart Chabot, Judith Herzberg en Mustafa Stitou. Dat zijn enkele van de gerenommeerde dichters die optreden tijdens de derde editie van Onbederf'lijk Vers in 's-Hertogenbosch. De organisatie van het grootste gratis toegankelijke poëziefestival van Nederland presenteert in totaal acht literaire zwaargewichten en zestien talentvolle nieuwkomers. Op woensdag 22 april lezen zij op acht sfeervolle locaties in de Bossche binnenstad hun poëzie.

Met de toezegging van Bart Chabot, Judith Herzberg en Mustafa Stitou beschikt de organisatie over drie poëtische smaakmakers die garant staan voor wederom een succesvolle editie van de laagdrempelige poëziemanifestatie. Naast deze drie grootheden komen nog eens vijf dichters van naam en faam voorlezen uit eigen werk. Wie dit zijn wordt binnenkort bekendgemaakt. Bovendien introduceert Onbederf'lijk Vers in totaal zestien talentvolle nieuwkomers uit Nederland en België.

De formule van het poëziefestival is even simpel als succesvol. Op elke locatie (van boekhandel en Bieb tot café en foyer) wordt een gerenommeerd dichter geflankeerd door twee dichttalenten. De avond is verdeeld over drie ronden van drie kwartier, die om 20.00, 21.00 en 22.00 uur beginnen. Zo vinden in totaal ruim zeventig optredens plaats en iedere bezoeker heeft de kans om negen dichtende stemmen te beluisteren. Onbederf'lijk Vers wordt traditioneel afgesloten met een sprankelend Onbederf'lijk Feest.

Deze Bossche editie van Onbederf'lijk Vers is een coproductie van Bibliotheek 's-Hertogenbosch en stichting Onbederf'lijk Vers. Meer info: www.onbederflijkvers.nl

woensdag 22 april
acht diverse locaties in de binnenstad van 's-Hertogenbosch, waaronder de Stadsbibliotheek aanvang 20.00 uur
toegang gratis
----------------------------------------------