Ingezonden persbericht


Tobago 22 - 26 april in de ban van Jazz
Grammy Award winnaar George Benson hoofdact op Tobago Jazz Experience

Amsterdam, maart 2009 - Van 22 tot en met 26 april presenteert The Tobago House of Assembly de 'Tobago Jazz Experience'. Het festival is één van de grootste evenementen in het Caribische gebied en een must voor elke muziekliefhebber. In de afgelopen jaren trok het festival een aantal grote namen uit de muziekwereld zoals Elton John, Gladys Knight en Stevie Wonder, Shakira, Whitney Houston, Diana Ross en Rod Stewart. Ook dit jaar zijn er weer toppers aanwezig zoals onder andere Grammy Award winnaar George Benson.

Woensdag 22 april
Het programma van de Tobago Jazz Experience 2009 is verspreid over vijf dagen. Het festival start met het 'Pan Jazz in d Yard' evenement vanaf 19.00 uur. Bezoekers horen en voelen hier de veelzijdigheid van het nationale instrument en de indrukwekkende geluiden van Andy Narrell, Rudy Smith en andere pianisten van Trinidad en Tobago. Kaartjes voor 'Pan Jazz in d Yard' kosten TT$250 (ongeveer ¤30,-) per avond of TT$450 (ongeveer ¤55,-) voor beide avonden.

Vrijdag 24 april
Op deze dag is er de 'Park for World Music Night', met speciale gasten als Calypso Rose, 3 Canal en Shurwayne Winchester en de band YOU. De kaartjes kosten TT$150 (ongeveer ¤18,-). Deze avond begint wederom om 19.00 uur.

Zaterdag 25 april
Vanaf 16.00 uur vindt het 'Jazz at the beach' plaats. De bezoekers krijgen geweldige muziekentertainers te zien. Een alternatief voor deze dag is 'the jazz on D beach'. Dit spektakel begint al om 10.00 uur en is eveneens gratis toegankelijk. In de avond, wordt Jazz lovers een andere mogelijkheid aangeboden om zichzelf te vermaken met het 'Latin Jazz event', kosten TT$250 (ongeveer ¤30, -). Tobago presenteert dan top entertainers van Cuba, de Dominicaanse Republiek, Canada en Trinidad.

Zondag 26 april
Op deze dag sluit de 'Tobago Jazz Experience 2009' af met 'Beach Jazz Fiesta' vanaf 13.00 uur met artiesten als Mike Boothman, Clive Zanda, Theron Shaw, David Rudder en internationaal Grammy Award winnaar George Benson als hoofdact. De kaartjes voor deze dag kosten TT$200 (ongeveer ¤25, -).

Enthousiast? Boek dan snel je reis en beleef het eilandgevoel tijdens dit unieke festival! Er zijn een aantal touroperators die de bestemming Trinidad & Tobago aanbieden waaronder Traveltrend (www.traveltrend.nl), Kuoni (www.kuoni.nl), Does & Cadusi (www.caribbean.nl)

De verkoop van kaartjes voor alle shows start op een nog nader te bepalen moment.

Voor meer informatie zie www.visittobago.gov.tt



Ingezonden persbericht