Ingezonden persbericht


Stadsherstel Amsterdam N.V.

17 april 2007


- Persbericht -

Vondelkerk

woensdag 22 april om 20.00 uur
Vondelstraat 120
toegang: vrijwillige bijdrage

BAROKMUZIEK IN DE VONDELKERK

Kostelijke muziek kosteloos te horen

Op woensdag 22 april vindt in de Vondelkerk een bijzonder concert plaats. Leerlingen van barokvioliste Lucy van Dael spelen onder haar leiding een avondvullend programma met bekende en onbekende werken uit de barokmuziek. Het concert is een samenwerking tussen het Conservatorium van Amsterdam en Stadsherstel Amsterdam N.V.

De leerlingen van Lucy van Dael hebben hun studie moderne viool op verschillende conservatoria over de hele wereld met succes afgesloten en specialiseren zich nu in het bespelen van de barokviool. Deze talenten staan aan het begin van een glanzende carrière. Over enkele jaren zullen zij alleen te horen zijn in zalen waarvoor forse entreeprijzen betaald moeten worden. Nu is er de kans ze op informele wijze te leren kennen in de intieme ambiance van de 19e-eeuwse Vondelkerk. Het concert is vrij toegankelijk. Wie wil, kan een vrijwillige bijdrage geven.

(De meegestuurde bijlage bevat het programma.)

Lucy van Dael is docent aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij is één van de pioniers en vooraanstaande figuren in de wereld van de authentieke muziekuitvoeringen. Zij heeft veel en vaak samengewerkt met muzikanten als Gustav Leonhardt, Frans Brüggen en Ton Koopman (Musica da Camera). Zij heeft over de hele wereld uitvoeringen gegeven en heeft talloze CD-opnamen gemaakt.