datum 21 april 2009

Gemeente houdt informatiebijeenkomst
over plannen voor Rijswijkse Bos

De gemeente Rijswijk houdt op woensdag 22 april een informatiebijeenkomst over de plannen voor het Rijswijkse Bos. Het Rijswijkse Bos krijgt dit jaar een noodzakelijke onderhoudsbeurt. De gemeente maakt bovendien van de gelegenheid gebruik om een deel van het Rijswijkse Bos opnieuw in te richten.

Een paar jaar geleden is een voorstel hiervoor al aan de inwoners van Rijswijk getoond tijdens een informatiebijeenkomst in de schouwburg. Het plan dat de gemeente nu wil gaan uitvoeren, is vereenvoudigd ten opzichte van het eerste plan, maar is in de kern wel hetzelfde gebleven. Het gebied rondom de Naald wordt een grasveld. De heggetjes die nu nog aangeven waar het voormalige paleis Ter Nieuburch ongeveer lag, worden verwijderd. In plaats daarvan komt een stenen verhoging die de contouren van het paleis laat zien. Inclusief die van het voorplein van het paleis waar vroeger de koetsen voorreden. De laan die nu van de Van Vredenburchweg naar de Naald loopt, blijft gehandhaafd en wordt zelfs doorgetrokken naar de Huys ter Nieuburchlaan. In het bos komt een oude vijver, die in de loop der tijd is dichtgegroeid, weer terug.

Wie hierover meer wil weten, is van harte welkom bij de informatiebijeenkomst in het paviljoen Te Werve. Deze begint om 17.00 uur en duurt tot 20.30 uur. De bijeenkomst heeft het karakter van een informatiemarkt: bezoekers kunnen dus komen op het tijdstip dat hen het beste uitkomt. Landschapsarchitect Jelle Bennema geeft drie keer een presentatie: om 17.30, 18.30 en 19.30 uur. Wethouder Van Putten geeft voorafgaand aan de eerste presentatie uitleg over de plannen. Het paviljoen Te Werve ligt aan de Huys te Wervelaan 110.

Alleen voor de pers: meer informatie is verkrijgbaar bij Sylvia Roes van de afdeling Communicatie van de gemeente: 06 - 50571464.


-----------------------

Communicatie

Stadhuis, Bogaardplein 15
Postbus 5305, 2280 HH RIJSWIJK
Telefoon (070) 326 18 90 | 18 89
Fax (070) 326 12 10
stadhuis@rijswijk.nl
www.rijswijk.nl