Gemeente Hilversum

Bijeenkomsten van De Raad op woensdag 15 april

publicatiedatum: woensdag 22 april 2009

Op woensdagavond 15 april waren de bijeenkomsten van De Raad. In het Forum werd een presentatie gegeven over het Stationsgebied Noord. Daarna begon De Discussie met Bouwkundige voorzieningen Comeniuscollege. Alleen het CDA adviseerde positief, de andere fracties maakten een voorbehoud. De meeste raadsleden waren niet blij met het voorstel. Zij hadden liever van te voren meer informatie ontvangen. Het voorstel gaat nu als debatpunt naar Het Besluit.

Alle fracties waren positief over de Schoonmaakdienstverlening. Wethouder Karin Walters wil eerst de mogelijkheden voor inbesteding, gunning aan de Tomingroep, onderzoeken. Als inbesteding niet kan, komen andere mogelijkheden aan bod. Alle fracties waren ook positief over de Reactienota Buurtvisie Van Riebeeckkwartier. Over zo'n zes maanden ligt er een wijkactieplan. Kleinere maatregelen kunnen ondertussen uit de reguliere budgetten worden uitgevoerd. Wethouder Erik Boog deed enkele toezeggingen. Hij gaat voor het einde van dit jaar een vergelijking maken tussen de inrichting van de Van Riebeeckweg als 30 km- en als 50 km-weg.

PvdA, SP, CDA en D66 adviseerden het college positief over de Randvoorwaardennota Stationsgebied Noord. De overige fracties adviseerden negatief. Wethouder Jan Rensen gaat nu snel twee architecten schetsontwerpen laten maken. Daarna zal de participatie nog voor het zomerreces gestalte moeten hebben gekregen.

Thuiszorg Gooi en Vecht (TGV) kan tegen de huidige tarieven niet aan de zorgverplichtingen voldoen. Dit antwoordde wethouder Jan Rensen in Het Besluit op vragen van de SP. De wethouder gaat met TGV een oplossing zoeken. Ondertussen komen de zorg en de werkgelegenheid niet in het gedrang. De Kredieten onderwijshuisvesting 2007 tot en met 2009 kregen alleen de steun van de coalitiepartijen. Een amendement van de VVD kreeg alleen de stemmen van deze fractie.

Alle aanwezige fracties gingen akkoord met de reeks Maatregelen economische crisis. Twee moties kregen onvoldoende steun.