Politie Zeeland


Z-842-2009 Laffe diefstal, Sint Jansteen
Een 80-jarige vrouw uit Hulst is dinsdagmiddag op een laffe manier beroofd van haar tas.
De vrouw fietste omstreeks 15.30 uur over de Tragel toen ze ten val kwam. Toen ze op de grond lag kwam er een jongen op een 'rammelfiets' uit de richting van het fietstunneltje gefietst. Gekomen bij de vrouw vroeg hij belangstellend hoe het met haar ging om vervolgens haar tas uit het fietsmand te pakken en hard weg te fietsen. De vrouw zag kans op te staan en reed achter de dader aan, via de Prins Hendrikstraat waar ze hem uit het oog verloor. Daar sprak ze een echtpaar aan die de jongeman op de fiets ook hadden gezien. De man was nog in zijn auto gestapt om te gaan zoeken maar dit leverde niets of.
Signalement dader: jongeman van ongeveer 18 jaar, droeg een lichtkleurige pet en jas. Hij reed op een fiets die flink rammelde. Slaat u aan op dit signalement in combinatie met de fiets, bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844.

W-843-2009 Boete voor te zwaar beladen vrachtauto, Middelburg
Door de politie is dinsdagavond een vrachtwagenchauffeur bekeurd omdat hij met zijn te zwaar beladen vrachtauto over de Stationsbrug reed. Deze brug is verboden voor vrachtwagens.
Bleek uit onderzoek dat zijn vrachtauto een ledig gewicht had van 5020 kilo terwijl een totaalmassa van 3500 kilo is toegestaan. Dit betekent een overschrijding van 45 procent. Hoe hoog het uiteindelijke boetebedrag zal zijn, wordt uiteindelijk bepaald door de officier van justitie.
(Op 9 april jl. werd ook al een vrachtwagenchauffeur bekeurd omdat hij over de Stationsbrug reed ondanks de verbodsborden).

Z-844-2009 Rijbewijs ingevorderd, Hulst
Door de politie is woensdag rond 02.15 uur op de Grote Kreekweg het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit Hulst.
Dit omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto had gereden. Omdat hij een beginnend bestuurder is en de uitslag van de ademanalyse boven de 350 ugl zat, moest hij zijn rijbewijs inleveren.

O-845-2009 Bestelauto gestolen in Sint Annaland
Tussen dinsdagavond 20.30 uur en woensdag 00.15 uur is vanaf de Voorstraat een bestelauto gestolen.
Het betreft een zilvergrijze VW Transporter voorzien van het kenteken 68-VRR-9.