Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
5. April

Cramer reikt eerste duurzaamheidscertificaat voor autodealer uit


22-04-2009

Minister Cramer heeft woensdag 22 april in Zoetermeer het eerste duurzaamheidscertificaat voor autodealers uitgereikt. Het BOVAG-garagebedrijf Van Vliet Automedon krijgt het certificaat onder meer vanwege zijn voorlopersrol op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en zijn actieve betrokkenheid bij het neerzetten van een aardgasvulstation en het aanbieden van schonere alternatieve brandstoffen.

Het duurzaamheidscertificaat voor autodealers is een initiatief van de BOVAG. Op basis van de zogeheten duurzaamheidscan wordt elke garage die milieu in zijn bedrijfsvoering een belangrijke plaats geeft, doorgelicht op duurzaamheid. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het milieu, maar onder meer ook naar personeelsbeleid, bedrijfsvoering, communicatie over het energielabel en de inkoop.

Minister Jacqueline Cramer is tevreden over het initiatief: 'Een erkend bedrijf is kortom goed voor mens en milieu. Een klant die hier zijn auto brengt, weet nu dat dit bedrijf er alles aan doet om duurzaam te werk te gaan. Voor veel mensen is dat een argument om voor een bepaalde garage te kiezen'.

Zie ook:


* Toespraak minister Cramer

* Nieuwsbericht Bovag (Bovag.nl)

* http://www.vanvlietautomedon.nl/