Hogeschool Windesheim

Persbericht Vrije Universiteit Amsterdam, 21 april 2009

Combinatie opleidingen Pedagogiek VU en PABO

De Vrije Universiteit en enkele hogescholen dragen bij aan het terugdringen van het tekort aan leraren én zorgen voor meer hoogopgeleide leraren voor de klas door een combinatie van de opleidingen Pedagogiek en Pabo. Deze PA'-Universitaire Pabo biedt studenten de gelegenheid om de studie Pedagogiek aan de Vrije Universiteit te combineren met de Pabo bij hogeschool INHolland, de IPABO, Windesheim of de Gereformeerde Hogeschool.

De eerste lichting op de PA'-Universitaire Pabo zal in september 2009 van start gaan. Gedurende vier jaar volgen studenten deze combinatie van een beroepsgerichte en een wetenschappelijke opleiding. De twee opleidingen zijn van begin tot eind op elkaar afgestemd en geïntegreerd. Uiteindelijk gaan de studenten met twee bachelordiplomaâs naar huis; een bachelor van de Pabo en een bachelor Pedagogiek. De afgestudeerden kunnen meteen aan de slag voor de klas of verder studeren in een masteropleiding. Een afgestudeerde van de PA'-Universitaire Pabo is te omschrijven als een onderzoekende leerkracht. Hij stelt zich vragen naar het waarom van zijn handelen, is analytisch ingesteld en zal systematisch en onderbouwd op verbetering gericht zijn.

De intensieve PA' -Universitaire Pabo is bedoeld voor ambitieuze VWO-ers die leerkracht willen worden maar die daarnaast ook nieuwsgierig en geïnteresseerd zijn in het wetenschappelijke onderzoek. Donderdag 23 april is er een Open Dag op de VU, meer informatie hierover is te vinden op www.universitairepabo.nl. Opgave gaat via een mail naar PAKwadraat@psy.vu.nl.

Tijd: 15.00 â 17.30, Plaats: VU hoofdgebouw, De Boelelaan 1105, 1018 HV Amsterdam (zaal 05A05).