Partij voor de Vrijheid (PVV)

Vanuit NL naar terroristenkampen - Kamervragen
woensdag 22 april 2009
Vragen van het lid Fritsma (PVV) aan de staatssecretaris van Justitie over het bericht dat getrainde terroristen kunnen terugkeren naar Nederland.


1.
Bent u bekend met het bericht "Vanuit NL naar terroristenkampen"? (*)


2.
Klopt het dat enkele personen vanuit Nederland naar extremistenkampen aan de Pakistaans/Afghaanse grens zijn gereisd en na aldaar een terroristenopleiding te hebben gevolgd zijn teruggekeerd naar Nederland?


3.
Hoe is het mogelijk dat deze terroristen bij hun aankomst in Nederland niet onmiddellijk zijn opgepakt en teruggestuurd, maar dat er mee is volstaan om deze levensgevaarlijke personen "extra goed in het oog te houden"?


4.
Is de in de het artikel genoemde door de IND ongewenst verklaarde terrorist inmiddels uit Nederland verwijderd? Zo neen, waarom niet?


5.
Bent u bereid om al deze terroristen onmiddellijk op te pakken, ongewenst te verklaren en voorgoed uit Nederland te verwijderen? Zo neen, waarom niet?


6.
Bent u bereid om maatregelen te treffen om er voor te zorgen dat het nooit meer kan gebeuren dat getrainde terroristen simpelweg naar Nederland kunnen terugkeren, zonder dat hen daarbij een strobreed in de weg wordt gelegd? Zo ja, om welke maatregelen gaat het hier? Zo neen, waarom niet?

(*) SpitsNieuws: Vanuit NL naar terroristenkampen