VVD



22-4-2009

VVD stemt tegen Europese boekhouding

Morgen stemt het EP over de kwijting van de begroting over het jaar
2007, de kwijting houdt in of we vinden dat al het geld dat is besteed ook goed is verantwoord.

Voor de veertiende keer op rij zegt de Europese rekenkamer, de onafhankelijke controleur, nee! Een groot deel van de besteding van Europees belastinggeld kan niet worden gecontroleerd omdat er geen verantwoording is afgelegd. Voor de VVD is de maat nu echt helemaal vol, wij zullen dan ook tegenstemmen:

VVD-lijsttrekker Hans van Baalen: "Nederland betaalt bakken met geld aan Europa en legt zelf ook nog eens keurig verantwoording af over onze bestedingen. Een groot deel van de Europese landen ontvangen alleen maar geld en willen hier ook nog eens geen verantwoording over afleggen. Dit is de wereld op zijn kop en moet stoppen! Een paar weken geleden heb ik het CDA opgeroepen om met ons tegen de kwijting over de begroting 2007 te stemmen, het lijkt erop dat deze oproep succes heeft gehad. Maar wie A zegt moet ook B zeggen. Voor de VVD is het simpel; elk land dat de Europese gelden niet wil verantwoorden krijgt per direct geen cent meer uit Europa. Het moet afgelopen zijn met een blanco cheque van ons belastinggeld. Als het CDA en de andere Nederlandse partijen het nu echt menen, delen ze dit standpunt eveneens met ons."

VVD-europarlementariƫr Jan Mulder: "Vijf jaar geleden heeft de Europese Commissie beloofd orde op zaken te stellen. De lidstaten hebben niet meegewerkt. Een maand geleden nam ik in de begrotingscontrole het initiatief de kwijting met een half jaar uit te stellen. Helaas stemden Christendemocraten en Socialisten tegen dit voorstel. Het Nederlandse CDA nam niet eens de moeite om bij deze stemming aanwezig te zijn en de PvdA onthield zich van stemming."


22 april 2009

Hans van Baalen: www.hansvanbaalen.eu