Politie Zaanstreek-waterland


Inbrekers verstoppen mobiele telefoons in onderbroek

Oostzaan, 22-04-2009

Inbrekers verstoppen mobiele telefoons in onderbroek

Oostzaan, woensdag 22 april, 00.20 uur

De politie heeft vijf mannen opgepakt in de leeftijd van 20 tot en met 23 jaar, uit de omgeving van Utrecht, die in een gestolen auto reden op de A8 in Oostzaan. Deze auto was eerder gezien bij supermakt de Deen in Assendelft waar de verdachten vermoedelijk van plan waren in te breken.

De politie herkende de gestolen auto en gaf een stopteken. De gestolen auto reed naar het dichtstbijzijnde benzinestation waar de politie hen kon aanspreken. De verdachten hadden in de auto meerdere
inbrekerswerktuigen liggen: onder andere een grote slijpmachine, schroevendraaiers en breekijzers. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek door forensische opsporing en de recherche.

Later in de nacht hield de politie nog twee verdachten aan van 19 en 26 jaar, ook uit de omgeving Utrecht. Met dezelfde soort
inbrekerswerktuigen als die de andere verdachten bij zich hadden. De politie trok het kenteken na van een auto die aan de kant van de weg stond. Na navraag bij de meldkamer bleek de auto op naam te staan van een man die al meerdere diefstallen en inbraken op zijn naam had staan. Hierop heeft de politie de mannen aangehouden. Ook de passagier had zich eerder schuldig gemaakt aan diefstal en inbraak. Tijdens het doorzoeken van de auto kwamen de agenten diverse inbrekerswerktuigen tegen. Deze zijn in beslag genomen evenals de mobiele telefoons van de mannen. Die hadden ze verstopt in hun onderbroek. De politie heeft de zaak in onderzoek.