Gemeente Dantumadeel


Gemeente Dantumadiel
Hynsteblom 4

9104 BR Damwâld
Postbus 22

9104 ZG Damwâld

telefoon: (0511) 426161
melddesk: (0511) 426270
fax: (0511) 423139
email: post@dantumadiel.eu

Cursus opbouw netwerk mantelzorgers.

In Dantumadiel en Dongeradeel zijn veel mantelzorgers actief. Dit zijn mensen die onbetaald en langdurig voor een ander zorgen. Maar wanneer je lange tijd voor iemand anders zorgt, is het vaak moeilijk om nog momenten voor jezelf in te lassen en kan het allemaal teveel worden. Het is dan fijn wanneer je de zorg kan delen met vrienden en kennissen. Maar hoe bouw je aan een netwerk als degene aan wie mantelzorg wordt verleend een klein sociaal netwerk heeft? Goede ondersteuning is voor mantelzorgers erg belangrijk.

MEE Friesland heeft daarvoor, in samenwerking met de gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel, de cursus `Natuurlijk, een netwerk!' ontwikkeld voor mantelzorgers die het sociale netwerk rond degene aan wie ze mantelzorg verlenen, willen versterken.

Op 9 juni vindt er, in samenwerking met de Steunpunten Mantelzorg van de Stichting Welzijn Dantumadeel in Damwâld en de Stichting Welzijn Dongeradeel `Het Bolwerk', in Dokkum een informatiebijeenkomst plaats over de inhoud van de cursus. De geïnteresseerden krijgen uitleg over het tien-stappenplan waaruit de cursus bestaat. Dit stappenplan is in de praktijk ontwikkeld. In Dokkum is de bijeenkomst 's ochtends van
9.30 tot 11.00 uur in het Bolwerk, Oranjewal 28, en in Damwâld `s avonds vanaf19.30 tot 21.00 uur in dienstencentrum Nij Tjaerda, Nij Tjaerda 1a.

De cursus gaat van start in september 2009 en deelname is gratis. Na het bijwonen van de informatiebijeenkomst kan men zich opgeven. Afhankelijk van de aanmeldingen wordt de cursusplaats bepaald.