TNO

22 april 2009

Snel inzicht in samenstelling en dynamiek van complexe microflora

TNO opent Microflora Exploration Centre

Op 1 mei 2009 opent TNO het Microflora Exploration Centre (MEC). Het MEC gaat diensten leveren gericht op de analyse van monsters die complexe populaties micro-organismen bevatten. In plaats van de traditionele methoden, zoals celkweken en moleculaire detectietechnieken die bijzonder tijdrovend en onvolledig zijn, kunnen bedrijven profiteren van de expertise van het MEC op het gebied van het ontwerp, de productie en toepassing van op DNA chips gebaseerde diagnostiek. Het MEC kan daardoor grote hoeveelheden monsters verwerken, heldere onderzoeksdata leveren en de analyses aanbieden tegen een concurrerende prijs.

Het nieuwe Microflora Exploration Centre van TNO gaat bedrijven en organisaties ondersteunen in hun onderzoek naar de samenstelling en dynamiek van populaties micro-organismen. Het onderzoek heeft betrekking op de microflora op de huid, in het darmstelsel, de mondholte en de vagina. TNO gaat daarbij gebruikmaken van haar chiptechnologie, die in staat is tegelijkertijd tot wel 600 verschillende soorten te meten en te monitoren. In het MEC zullen de analyses dus bijzonder snel uitgevoerd worden. De voedingsmiddelen-, farmaceutische-, personal care- en cosmetica industrie kunnen de diensten van het MEC inzetten bij de ontwikkeling van ingrediënten en producten die gericht zijn op de bevordering van de gezondheid door het creëren ven een evenwichtige microflora.

TNO heeft haar industriële partners al vele jaren de mogelijkheid geboden de darmflora chip (I-chip) toe te passen voor het meten van de samenstelling van de darmflora. Nu TNO haar verschillende diensten gericht op het analyseren van complexe microflora heeft samengebracht onder één dak, gepresenteerd als het MEC, is TNO in staat haar diensten sneller en goedkoper aan te bieden. Vanaf nu worden de jongste ontwikkelingen overgebracht van een onderzoeksomgeving naar een dienstverlenende omgeving.
Het MEC biedt ook analysediensten aan voor microflora bij een aantal diersoorten.
bericht 2009-17
Dit artikel afdrukken Stuur deze pagina door per e-mail Voeg deze pagina toe aan uw favorieten
Contactpersoon
drs%2E%20M%2EJ%2EM%2E%20%28Maarten%29%20L%C3%B6rtzer

drs. M.J.M. (Maarten) Lörtzer
015 269 49 75