Gemeente Assen


Assen wint verkiezing 'Gemeente van het jaar' in Drenthe

Assen, 22 april 2009

De gemeente Assen is winnaar geworden van de eerste editie van de verkiezing 'Gemeente van het jaar' in de Provincie Drenthe. Landelijk eindigde Assen op een 16e plaats in de top 50. Dit is op vrijdag 17 april bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Amsterdam, waar wethouder Langius namens de gemeente Assen aanwezig was.

Wethouder Alex Langius met de award

In de verkiezing is gekeken naar de prestaties op gebieden als veiligheid, verkeer en vervoer, dienstverlening, welzijn, winkelaanbod en wonen. Burgers konden stemmen via de website www.gemeentevanhetjaar.nl. Eind maart hadden ruim 37.000 burgers hiervan gebruikgemaakt.

Assen scoorde een 6,41 op een schaal van tien, de hoogste score was een 6.78 voor Groningen. Op alle onderdelen scoorde Assen boven de 6. Op winkels, wonen en jeugd & welzijn zelfs boven de 7. Twee aspecten in de gemeentelijke dienstverlening, namelijk tarieven en informatieverschaffing scoorden het laagst, met een 6,08.

In Drenthe werden Assen, Emmen en Hoogeveen genomineerd. Assen werd uiteindelijk winnaar in de categorie 'Provincie'. Er waren 89 gemeenten waarop het minimum vereiste aantal van honderd stemmen is uitgebracht.

Burgemeester Heldoorn is blij met de uitverkiezing: 'Het is tenslotte een publieksprijs, en een groot deel van ons werk doen we juist voor dat publiek. Tegelijkertijd realiseren we ons dat er ook nog werk aan de winkel is, we zien de verkiezing als een welgemeende aanmoediging om ons te blijven verbeteren'.