KNWV


* Webshop

Nederlander wint 24e Easter Optimist Regatta 2009

woensdag 22 april 2009

Vrijdag startte de 24e Magic Marine International Easter Optimist Regatta 2009 op de
Braassemermeer. De 210 deelnemers uit Europa en de VS kregen dit paasweekend met lichtweercondities te maken. Vorig jaar hadden we het koudste paasweekend sinds 40 jaar, dit jaar werden we verrast door de warmste Pasen van de laatste 25 jaar!

Vrijdag, zaterdag en zondag werden er races gevaren met de
verschillende groepen afwisselend tegen elkaar. De Nederlanders presteerden in dit internationale veld heel goed. Op zondag werden de groepen verdeeld in een gouden, zilveren en bronzen vloot. De meeste Nederlandse kern- en jeugdploegzeilers zaten op deze finaledag in de Goldfleet. In licht weer werden op maandag twee races gezeild.

De Nederlander Pieter Goedhart presteerde super door de totaalprijs naar Nederland te halen! Het is al een aantal jaren geleden dat we een Nederlandse winnaar hadden. Het hele Nederlandse team was erg blij met deze overwinning van Pieter.

De tweede totaalprijs was eveneens voor een Nederlander, namelijk Lars van Stekelenborg. De Portugees Perdo Roque stond als derde op het podium.
Vierde was de Zweed Mikael Hoije, net voor Niels Broekhuizen uit Kampen, die vijfde werd. Op de zesde plaats eindigde de eerste Amerikaan: Roger Dorr.

De eerste Benjaminzeiler kwam al op plaats zeven: Benjamin Wempe uit Wormer zeilde een fantastische serie! Het eerste meisje, Dana van der Molen, eindigde in het totaalklassement op plaats 11.