Gemeente Helden

Stemmen voor Nederlanders die in het buitenland wonen

De burgemeester van de gemeente Helden maakt het volgende bekend: Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen deelnemen aan de stemming voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Wel moeten zij:

· op 4 juni 2009, de dag van de stemming, achttien jaar of ouder te zijn, én niet zijn uitgesloten van het kiesrecht.

Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen alleen deelnemen aan de verkiezingen als zij zich vooraf als kiezer laten registreren. Bij de gemeente Helden zijn formulieren voor registratie (model D3-2) beschikbaar, hiervoor kunnen zij contact opnemen met onderstaande personen.

Bij de registratie moet worden aangeven op welke van onderstaande manieren u wenst deel te nemen aan de verkiezing:


· per brief


· bij volmacht


· of door zelf in Nederland uw stem uit te brengen

Het registratieformulier moet worden gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders Den Haag, Bureau Verkiezingen, Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag. Het formulier kan ook naar de Nederlandse ambassade of naar een consulaire post in het land waar men woonachtig is worden gestuurd.

Nederlanders woonachtig in de Nederlandse Antillen en Aruba kunnen het formulier sturen naar de Nederlandse vertegenwoordiging aldaar, zij sturen het formulier door naar de gemeente Den Haag.

Het registratieformulier moet uiterlijk woensdag 22 april 2009 zijn ontvangen door het college van burgemeester en wethouders Den Haag.

Informatie
Heeft u nog vragen of wilt u een formulier aanvragen? Neem dan contact op met de heer G. Hermans, afdeling Burgerzaken, tel (077) 30 66 614 of mailen ghe@helden.nl.

19-3-2009 17:28