D66


woensdag 22 april 2009

D66-afdeling Berlijn opgericht

Op 21 april is in Berlijn de D66-afdeling Duitsland opgericht. Ter gelegenheid hiervan traden D66'er Laurens Jan Brinkhorst, D66 EP-kandidaat Gerben Jan Gerbrandy en de Duitse staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Europakenner Peter Altmaier (CDU) over Europa in discussie. De bijeenkomst vond plaats onder grote belangstelling van de Nederlandse gemeenschap in Berlijn.

Sterk Europa

Volgens D66-kandidaat voor het Europees Parlement Gerben Jan Gerbrandy moeten we nu 'volmondig voor Europa kiezen, want alleen een sterk Europa is een garantie voor een sterk Nederland'. Brinkhorst voegde hieraan toe dat Europa reeds 'vijftig jaar voor stabiliteit en welvaart zorgt en dat we juist in deze economisch zware tijden voor Europa moeten kiezen, hetgeen niet betekent dat we onkritisch over Europa hoeven te zijn'.

EU-Commissievoorzitter

Beide D66-ers hebben in Berlijn gepleit voor Guy Verhofstadt, voormalig premier van België, als nieuwe EU-Commissievoorzitter. Volgens Brinkhorst is op dit moment voor deze post in Nederland geen geschikte kandidaat voorhanden. Gerbrandy voegde daaraan toe dat het CDA, op de achterbank aan de handrem trekkend, weinig leiderschap op Europees vlak te bieden heeft.

Kiezers in het buitenland

D66 richt zich in haar verkiezingscampagne voor het Europees Parlement als een van de weinige politieke partijen ook op Nederlandse kiezers in het buitenland. D66 heeft inmiddels afdelingen opgericht in New York, Londen en Brussel.