Gemeente Voorschoten

Vlietwijk druk bezocht

Workshops in buurthuis Vlietwijk in Voorschoten druk bezocht

De gemeente Voorschoten organiseerde op
dinsdag 21 april een bijeenkomst 'Sprankelend Vlietwijk' in buurthuis Vlietwijk. De bijeenkomst werd druk bezocht. Bewoners en vertegenwoordigers van organisaties konden in het buurthuis in gesprek gaan met wethouder Kleijweg en medewerkers van de gemeente. Belangrijkste aanleiding voor de bijeenkomst was het presenteren van de resultaten uit het rapport dat de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland in opdracht van de gemeente heeft opgesteld.

Prettig wonen in Vlietwijk
De stichting voerde hiervoor gesprekken met bewoners en organisaties in Vlietwijk met als belangrijkste doel de sociale samenhang in Vlietwijk te verbeteren. Uit het rapport blijkt dat men positief is over de sociale veiligheid, het vele groen in de wijk en men het er prettig wonen vindt. Als verbeterpunten worden genoemd de verkeersveiligheid, rioleringsproblemen (verzakkingen) en de samenwerking met de gemeente als het gaat om het afvalbeleid.

presentatiestichtingJJW Spontane initiatieven
In de workshops werden deze punten in vijf thema's verder uitgediept. De bezoekers van de avond, waaronder veel buurtbewoners, een wijkagent en vertegenwoordigers van openbare basisschool De VOS, de Stichting Assalem, Jongerenwerk en buurthuis Vlietwijk spraken met elkaar over diverse onderwerpen. Tijdens de workshops ontstonden spontaan nieuwe buurtinitiatieven en bewoners toonden zich bereid hier zelf mee aan de slag te willen.

Wethouder Marijke Kleijweg bedankte na afloop alle bewoners en organisaties voor het meedenken. De gemeente hoopt in de toekomst samen met de bewoners de knelpunten aan te pakken. Bewoners die zich zelf actief willen inzetten voor Vlietwijk zijn van harte uitgenodigd zich aan te melden bij Judith van den Dungen, gemeente Voorschoten, per mail via jmavandendungen@voorschoten.nl.

marijkeVlietwijkbijeenkomst Alle aanwezigen ontvangen een verslag van de avond. Bent u niet geweest, maar wel geĂŻnteresseerd in het verslag? Dan kunt u dat ook opvragen via bovenstaand e-mailadres.
* 22 april 2009